breaking news

Jessin Ayari treft Luigi Vendramini tijdens UFC evenement op 3 oktober in Abu Dhabi

September 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Jessin Ayari treft Luigi Vendramini tijdens UFC evenement op 3 oktober in Abu Dhabi
UFC
0

Jessin Ayari maakt na een afwezigheid van bijna twee jaar op 3 oktober aanstaande zijn comeback in de Octagon. De Tunesische Duitser gaat het opnemen tegen de Italiaanse Braziliaan Luigi Vendramini in de Lightweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Combate wist het gevecht bekend te maken.

Jessin Ayari (MMA 16-5/UFC 1-2) is een Duitser van Tunesische afkomst die in 2016 door de UFC werd gecontracteerd. Ayari wist zichzelf in de kijker te spelen via het Europese circuit. In April 2016 vocht Ayari tijdens het Main Event van GMC 8 tegen voormalig UFC vechter Mickael Lebout. Ayari won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd bekend dat de UFC naar Hamburg kwam (de thuishaven van Ayari). Ayari kreeg een contract en werd gematcht met de Noor Emil Meek. Echter kreeg Meek van USADA geen licentie om te mogen vechten in Hamburg. Hierdoor werd de Engelse veteraan Jimmy Wallhead door de UFC gecontracteerd. Hij nam het op tegen Jessin Ayari tijdens UFC Hamburg in 2016. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht won Ayari uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Ayari maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Stockholm in Mei 2017 tegen Darren Till. Ayari verloor via Unanimous Decision en liet weten over te stappen naar de Lightweight divisie. Dit gebeurde in Oktober 2018 tijdens UFC Moncton tegen Stevie Ray. Ayari verloor het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Luigi Vendramini (MMA 7-1/UFC 0-1) is een Braziliaan met Italiaanse roots. Vendramini maakte in 2016 op 20 jarige leeftijd zijn debuut bij de professionals. Tijdens zijn debuut versloeg hij Guilherme de Carvalho via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens nog een overwinning gepakt te hebben maakte Vendramini zijn opwachting bij de prestigieuze Aspera FC organisatie. Ook daar wist Vendramini te imponeren met een Kimura Submission overwinning in de eerste ronde tegen João Paulo. Vendramini pakte vervolgens bij kleinere organisaties nog drie overwinning om vervolgens in de zomer van 2017 terug te keren bij Aspera FC. Daar wist hij in de derde ronde via TKO tegenstander Adriano Andre te verslaan. Vervolgens bleef het stil rond Vendramini. Vendramini traint tegenwoordig regelmatig mee bij Team Alpha Male. Vendramini die normaal uitkomt in de Lightweight divisie zou tijdens zijn UFC debuut in verband met de korte voorbereiding vechten in de Welterweight divisie. Dit deed hij tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Zaleski Dos Santos was te sterk en won via KO in de tweede ronde. Vendramini keerde vervolgens terug naar de Lightweight divisie. In Juni 2019 zou hij het opnemen tegen de Duitser Nick Hein. Echter moest Vendramini in verband met een knieblessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »