breaking news

Jessica-Rose Clark vs. Joselyne Edwards toegevoegd aan UFC evenement op 23 oktober

July 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Jessica-Rose Clark vs. Joselyne Edwards toegevoegd aan UFC evenement op 23 oktober
UFC
0

Op 23 oktober aanstaande keert Jessica-Rose Clark terug in de Octagon. De Australische gaat het opnemen tegen Joselyne Edwards in de Bantamweight divisie. Edwards zou eigenlijk volgende maand vechten tegen Zarah Fairn. Echter is deze partij komen te vervallen. Het is nog niet bekend waar de partij plaats zal vinden. Brett Okamoto wist het nieuws te melden.

Jessica-Rose Clark (MMA 10-6-0-1/UFC 3-2-0-0) is een Australische die haar Pro-MMA carrière startte in 2012. Tijdens haar eerste zes gevechten van haar carrière wist Clark de Roshambo MMA en de XFC titel te pakken. Onder meer Arlene Blencowe (die voor de Bellator MMA titel vocht in December 2017) werd in haar tweede Pro-MMA gevecht verslagen. Echter wist Clark van haar laatste zes gevechten buiten de UFC maar tweemaal de winst te pakken. Tijdens haar gevecht in Augustus 2017 versloeg Clark de Braziliaanse Carina Damm via Split Decision. Clark zou in December 2017 voor Invicta FC vechten tegen Vanessa Porto. Echter kreeg Clark van de UFC een contract aangeboden om het op short notice op te nemen tegen Bec Rawlings. Clark won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Clark ingeroosterd tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Paige VanZant. Clark won de eerste twee rondes, en won hierdoor uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. Clark stuitte vervolgens tijdens UFC Singapore in Juni 2018 op Jessica Eye. In een gelijkwaardig gevecht was het echter Eye die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Clark zou vervolgens vechten tegen Andrea Lee tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Echter had ze een slechte weightcut en werd ze een dag voor het gevecht van de card gehaald. Helaas zou Clark ook tijdens haar geplande gevecht in Mei 2019 niet kunnen vechten. Clark zou het opnemen tegen Talita Bernardo in de Bantamweight divisie maar raakte geblesseerd. De Australische vocht vervolgens pas weer in November 2019 in Moskou tegen de Zweedse Pannie Kianzad. Clark verloor via Unanimous Decision. Uiteindelijk wist Clark in September 2020 haar losing streak te doorbreken. Via TKO in de derde ronde versloeg ze Sarah Alpar.

Embed from Getty Images

Joselyne Edwards (MMA 10-3/UFC 1-1) maakte haar professionele MMA debuut in 2015. De MMA vechtster uit Panama imponeerde in haar eerste zeven partijen bij de UCC organisatie met een 6-1 record tot gevolg. Vervolgens wist ze Jessica Middleton te verslaan en werd in 2018 via Armbar Submission de KOTC titel gewonnen. Dit leverde Edwards een contract op bij de LFA organisatie. In November 2018 verloor zo via Split Decision in haar promotionele debuut voor de organisatie tegen Sarah Alpar. Dit gevecht was voor de vacante titel. Edwards pakte vervolgens in Juli 2020 een overwinning en zou op short notice in Januari 2021 tekenen bij de UFC om het op te nemen tegen Wu Yanan. Edwards domineerde de partij en won haar UFC debuut via Unanimous Decision. Een maand later pakte Edwards wederom een short notice partij aan, ditmaal tegen Karol Rosa. Edwards verloor via Unanimous Decision. Edwards zou vervolgens in Augustus 2021 vechten tegen Zarah Fairn, echter ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »