breaking news

Jessica-Rose Clark treft UFC debutante Sarah Alpar op 26 september

July 11th, 2020 | by Redactie
Jessica-Rose Clark treft UFC debutante Sarah Alpar op 26 september
UFC
0

Jessica-Rose Clark keert op 26 september aanstaande terug in de Octagon. De Australische neemt het op tegen UFC debutante Sarah Alpar in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Fighting.

Jessica-Rose Clark (MMA 9-6-0-1/UFC 2-2-0-0) is een Australische die haar Pro-MMA carrière startte in 2012. Tijdens haar eerste zes gevechten van haar carrière wist Clark de Roshambo MMA en de XFC titel te pakken. Onder meer Arlene Blencowe (die voor de Bellator MMA titel vocht in December 2017) werd in haar tweede Pro-MMA gevecht verslagen. Echter wist Clark van haar laatste zes gevechten buiten de UFC maar tweemaal de winst te pakken. Tijdens haar gevecht in Augustus 2017 versloeg Clark de Braziliaanse Carina Damm via Split Decision. Clark zou in December 2017 voor Invicta FC vechten tegen Vanessa Porto. Echter kreeg Clark van de UFC een contract aangeboden om het op short notice op te nemen tegen Bec Rawlings. Clark won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Clark ingeroosterd tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Paige VanZant. Clark won de eerste twee rondes, en won hierdoor uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. Clark stuitte vervolgens tijdens UFC Singapore in Juni 2018 op Jessica Eye. In een gelijkwaardig gevecht was het echter Eye die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Clark zou vervolgens vechten tegen Andrea Lee tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Echter had ze een slechte weightcut en werd ze een dag voor het gevecht van de card gehaald. Helaas zou Clark ook tijdens haar geplande gevecht in Mei 2019 niet kunnen vechten. Clark zou het opnemen tegen Talita Bernardo in de Bantamweight divisie maar raakte geblesseerd. De Australische vocht vervolgens pas weer in November 2019 in Moskou tegen de Zweedse Pannie Kianzad. Clark verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Sarah Alpar (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Alpar won vier van haar eerste zeven gevechten met onder andere een overwinning tegen UFC veterane Jocelyn Jones-Lybarger. Alpar zou vervolgens meerdere titel winnen in het regionale Amerikaanse circuit. Zo werd bij de Sugar Creek Showdown organisatie zowel de Flyweight als Bantamweight titel gepakt. Eveneens werd tussen beide titel in ook de XFN titel gepakt. Vervolgens werd Alpar gecontracteerd door de LFA organisatie. In November 2018 mocht ze daar vechten voor de vacante Bantamweight titel tegen Joselyne Edwards. Alpar pakte de titel via een Split Decision overwinning. Vervolgens werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alpar nam het op tegen Shanna Young. Young ging als favoriet de partij in, maar kon die rol niet waarmaken. Alpar versloeg Young via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was enthousiast en gaf Alpar een contract bij de UFC. Wel liet hij weten dat het een goed idee te vinden dat Alpar niet meer in de Bantamweight divisie, maar in de Flyweight divisie gaat uitkomen. Voor haar eerste partij in de UFC zou Alpar nog in de Bantamweight divisie blijven. Alpar werd gematcht tegen Duda Santana tijdens UFC Oklahoma City. Echter trok de Braziliaanse zich om onbekende redenen terug en werd vervangen door Vanessa Melo. Echter zou het evenement in verband met COVID-19 uiteindelijk gecanceld worden.

Embed from Getty Images

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »