breaking news

Jessica Andrade en Rose Namajunas op herhaling tijdens UFC 249 in Brooklyn

January 10th, 2020 | by Marcel Dorff
Jessica Andrade en Rose Namajunas op herhaling tijdens UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

Beide zijn inmiddels geen kampioen meer, echter zullen Jessica Andrade en Rose Namajunas het ongeveer een jaar na hun eerste gevecht opnieuw tegen elkaar gaan opnemen. Beide vrouwen treffen elkaar op 18 april 2020 in het Barclays Center te Brooklyn, New York. ESPN maakte eerder bekend dat er een mondelinge overeenkomst was, inmiddels is de partij bevestigd. Het gevecht maakt deel uit van het PPV gedeelte van UFC 249.

Jessica Andrade (MMA 20-7/UFC 11-5) vecht sinds 2013 voor de UFC. De Braziliaanse staat bekend om haar goede stand-up game. Andrade is ook goed op de grond, maar prefereert het staande gevecht. Andrade wist in de Women’s Bantamweight divisie een record neer te zetten van vier overwinningen en drie verliespartijen. Al jaren lieten critici weten dat Andrade eigenlijk gewoon naar de Women’s Strawweight divisie moest gaan omdat ze eigenlijk wat klein is voor de Bantamweight divisie. Andrade deed dit dan ook na haar verlies tegen Raquel Pennington ging ze in 2016 naar de Strawweight divisie. Andrade kreeg meteen een Top 5 vechtster tegenover zich in de naam van voormalig titeluitdaagster Jessica Penne. In een van de beste performances van Andrade liet ze Penne alle hoeken van de Octagon zien en won ze via TKO in de tweede ronde. Vervolgens stond in September 2016 Muay Thai specialiste Joanne Calderwood tegenover Andrade. Andrade liet opnieuw zien een absolute ”force” te zijn in deze gewichtsklasse en finishte de Schotse via een Guillotine Choke Submission laat in de eerste ronde. In haar meest recente partij nam Andrade het op tegen Invicta FC Strawweight Kampioene Angela Hill. In een partij die uiteindelijk werd beloond met een Fight of the Night bonus wist Andrade duidelijk meer te ”raken” dan haar Hill. Andrade won het gevecht via Unanimous Decision. Dit leverde haar een titelgevecht op tegen de ongeslagen Poolse Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Jedrzejczyk was op alle vlakken beter dan Andrade en domineerde de partij met technisch kickboksen. Andrade verloor na vijf rondes via Unanimous Decision. Andrade keerde vervolgens in September 2017 terug tijdens UFC Saitama tegen landgenote Claudia Gadelha. In een van Andrade’s beste prestaties domineerde ze de partij en won ze via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Andrade zou vervolgens gematcht worden tegen Tecia Torres tijdens UFC Orlando in Februari 2018. Andrade was met haar takedowns/slams dominant en won het gevecht via Unanimous Decision. Andrade vocht vervolgens in September 2018 tijdens UFC 228 tegen Karolina Kowalkiewicz. Andrade won in de eerste ronde via KO. Vervolgens kreeg Andrade haar verdiende titelgevecht tegen Rose Namajunas. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro had Andrade het heel moeilijk, maar wist ze de partij via een slam volledig te keren en via KO de titel te winnen. Andrade moest echter al snel weer afstand doen van haar titel. Tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 werd ze compleet overrompeld door de Chinese Weili Zhang. Zhang finishte het gevecht binnen een minuut via TKO.

Embed from Getty Images

Rose Namajunas (MMA 8-4/UFC 6-3) kwam via TUF 20 de UFC binnen. De Amerikaanse van Litouwse afkomst kwam maar liefst tot de finale van TUF 20. Ze versloeg in haar weg naar de finale Alex Chambers, Joanne Calderwood & Randa Markos allen via Submission. Tijdens de finale om de UFC Women’s Strawweight belt ging het mis voor ”Thug Rose”. Carla Esparza was te sterk en versloeg Namajunas in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Namajunas keerde (mede door een uitgevallen gevecht tegen Nina Ansaroff) pas tien maanden later terug. Ditmaal was Angela Hill de tegenstandster. Hill met beperkte groundgame had niets in te brengen tegen Namajunas en verloor via Rear Naked Choke in de eerste ronde. Twee maanden later vocht Namajunas als vervangster van Joanne Calderwood tijdens het Main Event van UFC Fight Night 80 tegen Paige VanZant. In een absolute masterclass wist Namajunas haar tegenstandster het gehele gevecht te domineren om uiteindelijk in de vijfde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. In April 2016 revancheerde Namajunas een verlies van 2013 tegen Tecia Torres. Ondanks dat de uitkomst controversieel was won Namajunas via Unanimous Decision. Echter ging het in de titel-eliminator in Juli 2016 mis voor Namajunas. Na een sterke eerste ronde, wist Namajunas de tweede en derde ronde tegen Karolina Kowalkiewicz nauwelijks wat te doen en verloor ze via Split Decision. Echter kwam Namajunas in April 2017 zeer goed voor de dag. Michelle Waterson werd verslagen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Namajunas tijdens UFC 217 in New York vechten om de titel tegen Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Namajunas ”schokte de wereld” en wist de schier ongenaakbare Jedrzejczyk in de eerste ronde te verslaan via KO. De UFC maakte vervolgens de rematch tussen beide vrouwen tijdens het Co-Main Event van UFC 223 in Brooklyn. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Namajunas die de overwinning over de streep trok via Unanimous Decision. Namajunas vocht vervolgens een jaar niet en maakte pas weer haar opwachting tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Jessica Andrade. Namajunas vocht erg sterk, maar werd in de tweede ronde door een slam van Andrade verslagen via KO. Hierdoor was Namajunas haar titel kwijt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »