breaking news

Jessica Aguilar keert terug tegen Jodie Esquibel tijdens UFC Utica

March 17th, 2018 | by Marcel Dorff

De Mexicaans-Amerikaanse Jessica Aguilar keert op 1 Juni 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York zal Jodie Esquibel in de Women’s Strawweight divisie de opponente zijn. Dit wist het Braziliaanse AG.Fight bekend te maken. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Adirondack Bank Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Jessica Aguilar (MMA 19-6/UFC 0-2) is een Mexicaanse MMA vechtster die sinds 2015 voor de UFC vecht. Aguilar werd jaren gezien als de allerbeste Strawweight ter wereld. Mede doordat Aguilar destijds de UFC Kampioene Carla Esparza al eens een Bellator verslagen had. Aguilar had een zeven fight winstreak toen ze in 2014 voor de WSOF organisatie tekende. Vlak daarna kwam de UFC op te proppen met de Women’s Strawweight divisie. Dit tot afgrijzen van Aguilar die in de jaren daarvoor had bewezen in principe de beste in haar gewichtsklasse te zijn. Aguilar vocht driemaal in elf maanden voor de WSOF organisatie. Tijdens haar eerste gevecht pakte ze de titel, en tijdens gevecht twee en drie werd de titel succesvol verdedigt. WSOF CEO Ray Sefo liet weten het belangrijk te vinden dat Aguilar uitdagingen zou zoeken in het MMA en dat WSOF haar die uitdaging niet meer kon bieden. Daarom verbrak Sefo het contract van Aguilar zodat de Mexicaanse bij de UFC kon tekenen. Dit gebeurde en op 1 Augustus 2015 maakte Aguilar haar lang verwachtte UFC debuut tegen Claudia Gadelha. Gadelha werd voordat de UFC met de Strawweight divisie begon altijd gezien als de #2 van de wereld achter Aguilar. Gadelha was echter Aguilar de baas in twee van de drie rondes en won een Unanimous Decision. Mede door blessures kwam Aguilar in 2016 niet in actie. In 2017 vocht Aguilar eenmaal tegen Cortney Casey-Sanchez. In een zeer matige performance was het Casey-Sanchez die de overwinning via Unanimous Decision wist binnen te slepen. Aguilar zou vervolgens haar opwachting makten tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Livia Renata Souza. Echter blesseerde Souza een paar dagen voor het gevecht haar hand waardoor de partij niet doorging. Hierdoor is Aguilar nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning in de Octagon.

Jodie Esquibel (MMA 6-3/UFC 0-1) maakte in Oktober 2017 haar UFC debuut. De trainingspartner van zowel Holly Holm als Michelle Waterson was een van de meest bekende namen in de Invicta FC organisatie. Met een record van 5-1 en overwinningen op onder meer Nicdali Rivera-Calanoc en Jinh Yu Frey deed Esquibel mee in 2016 aan het 23ste seizoen van The Ultimate Fighter. Esquibel vocht tijdens de eliminatiegevechten tegen Ashley Yoder. Esquibel leek het gevecht vrij duidelijk via jurybesluit naar zich toe te gaan trekken. Ongeveer de complete zaal was dan ook in shock dat de jury uiteindelijk Yoder tot winnares uitriep via Split Decision. Dit tot ongeloof van zowel de coaches Joanna Jedrzejczyk en Claudia Gadelha als Dana White. Ook haar verloofde (voormalig UFC Light-Heavyweight) Keith Jardine kon het niet geloven. Esquibel ging vervolgens terug naar de Invicta FC promotie waar ze verloor van Alexa Grasso via Unanimous Decision. Begin 2017 won Esquibel via Split Decision van DeAnna Bennett. Dit zou Esquibel een titelgevecht opleveren tegen voormalig Invicta FC Strawweight Kampioene Livia Renata Souza. De belt was immers vacant nadat Angela Hill eerder bij de UFC tekende. Echter raakte Esquibel geblesseerd en kon ze niet aantreden tegen Souza. Uiteindelijk een geluk bij een ongeluk aangezien ze nu de stap kon maken waar ze al jaren op wachtte, de stap richting de UFC. Tijdens UFC Gdansk stond Esquibel in het Co-Main Event tegen de Poolse publiekslievelinge Karolina Kowalkiewicz. Kowalkiewicz was te sterk en won het gevecht via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »