breaking news

Jessica Aguilar & Cortney Casey houden zich aan ”Twitter-afspraak” voor UFC 211

April 12th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Jessica Aguilar het zal opnemen tegen Cortney Casey-Sanchez in Dallas, Texas. Aguilar wilde graag op deze card vechten tegen Maryna Moroz, maar dat gevecht werd niet gemaakt. Aguilar vroeg aan Casey via Twitter of ze tegen haar wilde vechten, waarna Casey meteen met een volmondige ”JA” antwoorde. Beide Strawweights ontmoeten elkaar op 13 Mei 2017 in de Octagon van het American Airlines Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 211.

Jessica Aguilar (MMA 19-5/UFC 0-1) is een Mexicaanse MMA vechtster die sinds 2015 voor de UFC vecht. Aguilar werd jaren gezien als de allerbeste Strawweight ter wereld. Mede doordat Aguilar destijds de UFC Kampioene Carla Esparza al eens een Bellator verslagen had. Aguilar had een zeven fight winstreak toen ze in 2014 voor de WSOF organisatie tekende. Vlak daarna kwam de UFC op te proppen met de Women’s Strawweight divisie. Dit tot afgrijzen van Aguilar die in de jaren daarvoor had bewezen in principe de beste in haar gewichtsklasse te zijn. Aguilar vocht driemaal in elf maanden voor de WSOF organisatie. Tijdens haar eerste gevecht pakte ze de titel, en tijdens gevecht twee en drie werd de titel succesvol verdedigt. WSOF CEO Ray Sefo liet weten het belangrijk te vinden dat Aguilar uitdagingen zou zoeken in het MMA en dat WSOF haar die uitdaging niet meer kon bieden. Daarom verbrak Sefo het contract van Aguilar zodat de Mexicaanse bij de UFC kon tekenen. Dit gebeurde en op 1 Augustus 2015 maakte Aguilar haar lang verwachtte UFC debuut tegen Claudia Gadelha. Gadelha werd voordat de UFC met de Strawweight divisie begon altijd gezien als de #2 van de wereld achter Aguilar. Gadelha was echter Aguilar de baas in twee van de drie rondes en won een Unanimous Decision. Mede door blessures kwam Aguilar in 2016 niet in actie. Nu is ze weer fit en zal ze een plek in de rankings willen pakken. De ranking die ze door haar blessureleed is kwijtgeraakt.

Cortney Casey-Sanchez (MMA 6-4/UFC 2-3) kwam in Juli 2015 op short notice de UFC binnen. Bec Rawlings was geblesseerd, waardoor Cortney Casey-Sanchez een belletje kreeg. Ze moest het opnemen in Schotland tegen de thuisfavoriet Joanne Calderwood. In een zeer attractief gevecht verloor Cortney Casey-Sanchez. Echter werd het gevecht door de UFC wel beloond met een Fight of the Night bonus. Ditzelfde gebeurde in Casey’s tweede gevecht. Opnieuw verloor Casey op de judges scorecards tegen Seo-Hee Ham, maar opnieuw was er de Fight of the Night bonus. In haar twee gevechten daarna liet Cortney Casey-Sanchez haar lot niet door de judges bezegelen. Zowel Cristina Stanciu (TKO) als Randa Markos (Armbar Submission) werden in de eerste ronde gefinisht. Ditmaal leverden de gevechten geen bonus op, maar wel twee overwinningen op haar record. Vervolgens mocht Casey-Sanchez het in November 2016 opnemen tegen voormalig titeluitdaagster en #1 contender Claudia Gadelha. Gadelha was duidelijk een maatje te groot voor Casey-Sanchez die via Unanimous Decision verloor.

Comments are closed.

Translate »