breaking news

Jesse Ronson pakt short notice partij tegen Nicolas Dalby op 25 juli in Abu Dhabi

July 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Jesse Ronson pakt short notice partij tegen Nicolas Dalby op 25 juli in Abu Dhabi
UFC
0

Jesse Ronson is terug in de UFC. De man die driemaal aan een verkeerde kant van een Split Decision stond zal zijn comeback maken op 25 juli aanstaande. In Abu Dhabi vervangt hij de geblesseerde Danny Roberts en neemt hij het op tegen Nicolas Dalby in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op Yas Island. TSN journalist Aaron Bronsteter meldde de verandering op Twitter.

Nicolas Dalby (MMA 18-3-1-1/UFC 2-2-1-0) maakte in 2010 zijn Pro-MMA debuut. Dalby die afkomstig is uit Kopenhagen vocht zijn eerste elf gevechten in het regionale Deense circuit. Dalby won al zijn elf gevechten. Begin 2014 kwam de Cage Warriors organisatie naar Denemarken, en kreeg Dalby direct de kans om voor de titel te vechten. Dalby won het gevecht tegen Sergei Churilov in de vierde ronde via TKO en was de Cage Warriors Welterweight Kampioen. Na een succesvolle titelverdediging tekende de Deen bij de UFC. Dalby werd gekoppeld in Mei 2015 aan de eveneens debuterende Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer evenwichtig gevecht won Dalby zijn debuut via Split Decision. Dalby zou vervolgens vechten tegen Darren Till. Dit gevecht eindigde in een Draw. Dalby zou vervolgens tweemaal achter elkaar verliezen van respectievelijk Zak Cummings en Peter Sobotta. De UFC verlengde het contract van de Deen niet waardoor hij in September 2016 de UFC moest verlaten. Dalby keerde terug bij Cage Warriors. In April 2018 verloor Dalby van Carlo Pedersoli Jr. die daarna de overstap maakte naar de UFC. Dalby pakte vervolgens eindelijk weer de draad op en wist twee solide overwinningen te pakken bij de Cage Warriors organisatie. Hierdoor mocht hij in Maart 2019 in Kopenhagen voor de Interim titel vechten tegen Alex Lohoré. Dalby pakte de Interim titel via TKO in de vierde ronde. Hierdoor mocht hij het in Juni 2019 opnemen tegen Welterweight Kampioen Ross Houston. Het gevecht eindigde in een No Contest omdat dienstdoende scheidsrechter Marc Goddard het canvas onveilig vond nadat beide vechters een enorme hoeveelheid aan bloed verloren hadden. Dalby imponeerde echter wél de UFC en maakte vervolgens na drie jaar afwezigheid in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen zijn terugkeer in de Octagon. Dalby won via Unanimous Decision van Alex Oliveira. Vervolgens werd Dalby ingeroosterd in Maart 2020 in Londen tegen Danny Roberts. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij zou vervolgens in Juli 2020 opnieuw worden ingepland. Echter raakte Roberts geblesseerd en werd vervangen door Jesse Ronson.

Embed from Getty Images

Jesse Ronson (MMA 21-10/UFC 0-3) is een Canadese MMA vechter die in 2009 zijn Pro-MMA debuut maakte. Ronson groeide in het regionale Canadese circuit al snel uit tot een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse. Na titels te hebben gewonnen bij de AMFNN organisatie en de hoog aangeschreven AFC promotie werd Ronson in 2013 gecontracteerd door de UFC. Ronson is tot de dag van vandaag misschien wel de man met de meest ongelukkige UFC periode aller tijden. De Canadees verloor drie split decisions achter elkaar tegen respectievelijk Michel Prazeres, Francisco Trinaldo en Kevin Lee. Allemaal vechters die behoren tot de Top 20 van de wereld op dit moment. Echter was dit in 2013 en 2014 nog niet het geval. De UFC verlengde het contract van Ronson niet. Ronson pakte vervolgens twee overwinningen buiten de UFC, maar had vervolgens weer een mindere periode waar hij driemaal achter elkaar verloor. Echter wist Ronson zichzelf volledig te herpakken sinds hij bij de hoog aangeschreven Canadese TKO organisatie tekende. Ronson werd zowel de Lightweight als Welterweight Kampioen van de TKO organisatie. Ronson zou vervolgens in December 2018 terugkeren in de UFC op short notice tegen Carlos Diego Ferreira. Echter kon Ronson niet op een veilige manier gewicht halen en werd hij van de partij gehaald. Zijn UFC contract werd eveneens nietig verklaard. Ronson tekende vervolgens bij de PFL. Daar verloor hij tweemaal. Echter wist hij in Februari 2020 te winnen van Troy Lamson in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Ronson krijgt nu alsnog zijn tweede kans bij de UFC.

Embed from Getty Images

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »