breaking news

Jeremy Kimball vervangt John Phillips en vecht tegen Marcos Rogerio de Lima in Denver

January 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte MMA Newsline bekend dat John Phillips om nog onbekende redenen niet zal kunnen vechten tegen Marcos Rogério de Lima tijdens UFC on FOX 23 in Denver, Colorado. De UFC heeft hierdoor Jeremy Kimball de kans gegeven om het op short notice op te nemen tegen de Braziliaan de Lima. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden op 28 Januari 2017 in het Pepsi Center en zal deel uitmaken van de Preliminary Card.

Marcos Rogério de Lima (MMA 14-4-1/UFC 3-2-0) (in Brazilië beter bekend als Marcos Pezão wat Bigfoot betekend) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Antonio Carlos Junior. De Lima kreeg alsnog een gevecht tijdens de TUF Finale aangeboden, en wist te imponeren met een KO binnen 20 seconden tegen Richardson Moreira. Na in 2014 ook zijn tweede gevecht via TKO te hebben gewonnen tegen Igor Pokrajac, werd De Lima in 2015 gekoppeld aan Nikita Krylov. Krylov bleek een maatje te groot en wist De Lima in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Acht maanden later (inmiddels in 2016) wist De Lima de getalenteerde Clint Hester in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te finishen. Helaas voor De Lima verloor hij in zijn meest recente gevecht tegen nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov. De Rus wist vroeg in de eerste ronde een Guillotine Choke Submission bij de Lima aan te zetten. Lima tapte hierop waardoor hij verloor voor eigen publiek.

Jeremy Kimball (MMA 14-5/UFC 0-0) zal dus zijn UFC debuut maken. Net als John Phillips dat dus ook in eerste instantie zou doen. Kimball is een meervoudig Kampioen in meerdere kleinere Amerikaanse organisaties. Kimball staat bekend om zijn standup werk en wist tien van in zijn totaal veertien overwinningen te beslissen via (T)KO. De vechter uit Colorado Springs zal in zijn geboortestaat in ieder geval het publiek op zijn hand hebben. Kimball heeft onder meer overwinningen tegen de UFC veteranen Drew McFedries, Matt van Buren en Tommy Speer. Ook wist hij via Submission te winnen van Chidi Njokuani. Kimball zal gaan voor zijn eerste UFC overwinning.

Comments are closed.

Translate »