breaking news

Jeff Hughes en Raphael Pessoa vechten voor eerste UFC overwinning in Singapore

October 2nd, 2019 | by Marcel Dorff
Jeff Hughes en Raphael Pessoa vechten voor eerste UFC overwinning in Singapore
UFC
0

Jeff Hughes zal op 26 Oktober 2019 voor de derde keer zijn opwachting maken in de Octagon. De Amerikaan treft in de Heavyweight divisie de Braziliaan Raphael Pessoa. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Singapore Indoor Stadium op de Preliminary Card van UFC Fight Night 162. Combate wist de partij bekend te maken.

Jeff Hughes (MMA 10-2-0-1/UFC 0-1-0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Hughes zou zijn debuut maken tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Daniel Spitz. Echter raakte Spitz geblesseerd en werd vervangen door oude bekende Maurice Greene. Hughes en Greene deden niet voor elkaar onder. Hughes was uiteindelijk de minst gelukkige van de twee aangezien hij de partij via Split Decision verloor. Hughes werd vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 gekoppeld aan Todd Duffee. Duffee kreeg in de eerste ronde per ongeluk een vinger in zijn oog van Hughes. Hierdoor kon de Amerikaan niet meer verder en eindigde de partij in een No Contest.

Embed from Getty Images

Raphael Pessoa (MMA 9-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit vertoefd. “Bebezão” zoals hij in Brazilië wordt genoemd maakte furore bij de NCE organisatie. Bij deze organisatie pakte hij al in zijn vierde gevecht de titel door Leonardo Alves via Unanimous Decision te verslaan. Na vervolgens bij andere regionale promoties gevochten te hebben maakte Pessoa in November 2017 zijn Shooto Brasil debuut tegen Wagner Maia. Pessoa won wederom via Unanimous Decision. Pessoa tekende vervolgens een contract bij de LFA organisatie waar hij een succesvol debuut beleefde door Brian Heden vroeg in de eerste ronde via KO te finishen. Pessoa zou hierna bij de TKO organisatie tekenen om de Heavyweight Kampioen Ciryl Gane uit te dagen. Echter werd het evenement gecanceld. De partij ging alsnog door, echter wel in de UFC. Tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 vochten beide vechters tegen elkaar. Gane was te sterk via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »