breaking news

Jason Witt vs. Phil Rowe toegevoegd aan UFC evenement op 5 februari

October 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Jason Witt vs. Phil Rowe toegevoegd aan UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Jason Witt gaat na zijn Fight of the Night overwinning eerder dit jaar tegen Bryan Barberena op 13 november weer zijn opwachting maken. De Glory MMA & Fitness vechter treft Phil Rowe in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Witt maakte eerder de partij al bekend via zijn Social Media. Inmiddels is de partij van beide kanten bevestigd.

Jason Witt (MMA 19-7/UFC 2-2) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013. Witt vocht veel in het regionale MMA circuit van verschillende Amerikaanse staten en wist daar overwinningen te pakken tegen onder meer Craig Eckelberg, Mark Lemminger en UFC veteranen Isaac Vallie-Flagg en Jake Lindsey. Witt maakte vervolgens indruk tijdens zijn tweede LFA partij in 2018 door Ashkan Morvari in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. Witt zou vervolgens nog driemaal winnen tegen onder meer Roberto Neves en Zak Bucia. Witt tekende in Juni 2020 bij de UFC en nam zijn winstreak van vier partijen mee de Octagon in. Helaas voor Witt was het geen succesvol debuut. Via TKO vroeg in de eerste ronde werd verloren van de Japanner Takashi Sato. Witt wist in zijn tweede partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning te pakken. Via Arm-Triangle Choke Submission werd in de tweede ronde gewonnen van Cole Williams. Helaas zou Witt in zijn daarop volgende partij zwaar KO gaan in de eerste ronde tegen Matthew Semelsberger. Witt zou vervolgens in Juli 2021 zijn grootste overwinning van zijn carrière pakken. Via Majority Decision werd in een Fight of the Night performance gewonnen van Bryan Barberena.

Embed from Getty Images

Philip Rowe (MMA 8-3/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière in 2014. Rowe had een zeer moeilijke start met twee verliespartijen achter elkaar. Echter wist Rowe sindsdien orde op zaken te stellen en wist hij losse partijen voor organisaties als Battleground MMA, V3 Fights, Cage Sport en ook Island Fights te winnen. Tijdens zijn Island Fights partij versloeg Rowe zijn tegenstander Matt McKeon via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Mede door deze overwinning mocht Rowe zich bewijzen tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Rowe nam het op tegen Leon Shahbazyan. Shahbazyan was favoriet voor het gevecht echter liet Rowe zien dat het gaat om wat er in de kooi gebeurd. Rowe versloeg Shahbazyan in de derde ronde via TKO en kreeg het felbegeerde UFC contract. Rowe zou in Maart 2020 zijn debuut maken tegen Laureano Staropoli, maar werd om onbekende redenen van het gevecht gehaald. Rowe zou het vervolgens op gaan nemen tegen Cole Williams. Echter werd deze partij in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou Rowe vervolgens worden ingepland in Augustus 2020 tegen Matthew Semelsberger. Wederom zou Rowe niet vechten. Reden van afwezigheid was onbekend. Rowe maakte eindelijk zijn debuut voor de UFC in Februari 2021. Via een controversiële Unanimous Decision werd verloren van Gabe Green. Rowe zou vijf maanden later wel zijn eerste overwinning pakken. Via TKO in de tweede ronde werd Orion Cosce verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »