breaking news

Jason Witt pakt short notice partij tegen Takashi Sato, Brahimaj komt niet in actie

June 26th, 2020 | by Redactie
Jason Witt pakt short notice partij tegen Takashi Sato, Brahimaj komt niet in actie
UFC
0

Glory MMA & Fitness vechter Jason Witt heeft met minder dan 48 uur te gaan een gevecht aangenomen voor aankomende zaterdag. Fortis MMA vechter Ramiz Brahimaj zou zijn UFC debuut gaan maken. Echter mag hij niet in actie komen omdat een persoon uit zijn team positief testte voor COVID-19. Hierdoor heeft de UFC Jason Witt gecontracteerd. Witt treft in de Welterweight divisie de Japanner Takashi Sato. De partij maakt deel uit van de Preliminary Card in het UFC APEX tijdens UFC on ESPN 12.

Takashi Sato (MMA 15-3/UFC 1-1) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde. Sato debuteerde in de UFC in April 2019. Tijdens UFC Fort Lauderdale versloeg hij Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Sato kon echter zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor Sato in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Belal Muhammad. Sato zou vervolgens in Februari 2020 tegen Maki Pitolo vechten. Echter werd Pitolo een dag voor het gevecht niet fit genoeg bevonden en werd de partij gecanceld. Sato werd vervolgens in Juni 2020 gekoppeld aan UFC debutant Ramiz Brahimaj. Echter werd Brahimaj van het gevecht gehaald nadat een van zijn teamleden positief testte voor COVID-19. Hierdoor werd Jason Witt de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Jason Witt (MMA 17-5/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013. Witt vocht veel in het regionale MMA circuit van verschillende Amerikaanse staten en wist daar overwinningen te pakken tegen onder meer Craig Eckelberg, Mark Lemminger en UFC veteranen Isaac Vallie-Flagg en Jake Lindsey. Witt maakte vervolgens indruk tijdens zijn tweede LFA partij in 2018 door Ashkan Morvari in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. Witt zou vervolgens nog driemaal winnen tegen onder meer Roberto Neves en Zak Bucia. Witt tekende in Juni 2020 bij de UFC en neemt zijn winstreak van vier partijen mee de Octagon in.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »