breaking news

Jason Wilnis prolongeert zijn Middleweight titel bij GLORY 

January 21st, 2017 | by Stefan Van Erp

Vanmorgen vroeg heeft Jason Wilnis zijn titel succesvol verdedigd tegen de Nieuw Zeelander Israel Adesanya. Na een attractieve partij die over de volle 5 ronden werd gevochten wist Wilnis via een Unanimous decision de partij te winnen. 

Voor het gevecht was al duidelijk dat Wilnis vooruit moest vechten om het verschil in reikwijdte te overbruggen. In de eerste ronde waren deze intenties direct goed te zien. Adesanya probeerde Wilnis op afstand te houden door continu een gestrekte arm voor zijn gezicht te houden. Wilnis drukte op zijn beurt naar voren en wist met harde lowkicks telkens goed door te komen.

Wilnis, die uitkomt voor The Colosseum Gym in Utrecht, wist het druk zetten goed vol te houden en liet zien over een uitstekende conditie te beschikken. Adesanya raakte een beetje gefrustreerd en probeerde Wilnis tevergeefs uit de tent te lokken. Naarmate de ronden vorderde werd steeds meer zichtbaar dat de mobiliteit van Adesanya door de harde trapen van Wilnis achteruit ging. Toch wist Adesanya een aantal keer goed door te komen met stoten en knieën tegen het lichaam van Wilnis. Telkens wist Wilnis deze te pareren met een harde lowkick.

De jury was unaniem en wees Wilnis als winnaar aan. Het meest voor de hand ligt nu een rematch tegen oud kampioen Simon Marcus die op uitnodiging van GLORY aanwezig was bij het evenement. Marcus liet zich weinig respectvol uit naar beide vechters en liet weten dat hij de titel snel terug gaat pakken. Wilnis won zijn laatste partij van Marcus via een TKO in de derde ronde tijdens GLORY 33.

Comments are closed.

Translate »