breaking news

Jason Wilnis en Simon Marcus verhogen de temperatuur tijdens wegingen

April 28th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist zijn de wegingen geweest voor GLORY 40 in Kopenhagen, Denemarken. Tijdens het Main Event gaat Jason Wilnis zijn GLORY Middleweight titel verdedigen tegen de Canadees Simon Marcus. Tijdens de wegingen werd eens te meer duidelijk dat beide heren elkaar totaal niet mogen.

Wilnis en Marcus stonden tweemaal eerder tegenover elkaar. De eerste keer was tijdens GLORY 20 in Dubai tijdens de finale van het Middleweight contender toernooi. Marcus won via een Decision. Tijdens GLORY 33 zette Wilnis dit verlies recht door te winnen via een TKO in de derde ronde en zo de titel te pakken. Daarna verdedigde Wilnis zijn titel tegen Israel Adesanya in Los Angeles. Waar Marcus te gast was won Wilnis via een Unanimous Decision en behield zo zijn titel. Marcus liet geen moment onbenut om aan te geven dat hij totaal niet onder de indruk was van Wilnis en de titel hoe dan ook terug zou gaan pakken.

Jason Wilnis liet zich niet uit de tent lokken en bleef zoals gewoonlijk de rust zelve. Echter lijkt het Marcus de laatste weken toch gelukt te zijn om in het hoofd van Wilnis te komen. Tijdens de wegingen bleek uit alles dat Wilnis klaar is om er een harde partij van te maken. Tijdens de stare down kwam Wilnis direct in het gezicht van Marcus die op zijn beurt Wilnis wegduwde. Wilnis liet in duidelijke taal weten dat hij Marcus ging slopen.

Naast het titelgevecht tussen Wilnis en Marcus zullen er uiteraard meer gevechten zijn tijdens GLORY in Kopenhagen. Zo maakt 19-jarig toptalent Imad Hadar zijn debuut tijdens de GLORY Superfights. Hadar, Light Heavyweight en 19-0 in zijn carrière gaat het opnemen tegen de ervaren Fransman Freddy Kemayo (65-23-1). Ook zal er een Middleweight contender toernooi worden gehouden om te bepalen wie de winnaar van Wilnis vs Marcus gaat bestrijden.

GLORY Superfights zijn live te volgen op UFC Fightpass en GLORY 41 zal live te zien zijn op ZiggoSport aanstaande zaterdag vanaf 21:30.

Check hier de fightcard van GLORY 40:

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »