breaking news

Jarred Brooks vervangt Neil Seery tegen Ian McCall tijdens UFC 208

January 30th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC officieel bekend gemaakt dat Jarred Brooks is aangewezen als vervanger voor Neil Seery tegen Ian McCall. Seery moest gisteren wegens familie omstandigheden het gevecht over 12 dagen afzeggen. De UFC heeft snel gehandeld en heeft de ongeslagen Brooks gecontracteerd om op 12 Februari 2017 zijn debuut te maken tijdens UFC 209 in Brooklyn, New York tegen Ian McCall. Het gevecht zal plaatsvinden in de UFC Flyweight divisie.

Ian McCall (MMA 13-5-1/UFC 2-3-1) kwam in 2012 de UFC binnen als de Tachi Palace Fights Flyweight Kampioen. De UFC organiseerde een 4-man toernooi in de nieuwe Flyweight divisie. De winnaar werd tot Kampioen gekroond. McCall maakte zijn debuut tijdens dat toernooi tegen Demetrious Johnson. Veel mensen dachten dat McCall na drie rondes voldoende had gedaan voor de winst, maar uiteindelijk ging de Decision naar Demetrious Johnson. Echter kreeg de wedstrijd nog een staartje achteraf. Door een fout op de scorecards was het gevecht eigenlijk in een draw geëindigd, hierdoor had er een vierde ronde plaats moeten vinden. De UFC plande een rematch in tussen beide mannen. Ditmaal won Demetrious Johnson via Unanimous Decision. Begin 2013 werd McCall gekoppeld aan de verliezend finalist (van dat toernooi) Joseph Benavidez. In een competitief gevecht wist Benavidez uiteindelijk via Unanimous Decision de partij naar zich toe te trekken. Zes maanden later in Brazilië wist McCall dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Iliarde Santos werd in een Fight of the Night performance verslagen via Unanimous Decision. Bijna een jaar later vocht McCall in Dublin tegen de Engelsman Brad Pickett. McCall was duidelijk sterker en won zijn tweede partij binnen de UFC via Unanimous Decision. Tijdens zijn voorlopig laatste partij in de Octagon in Januari 2015 verloor McCall via Unanimous Decision van John Lineker. Sindsdien heeft McCall vijfmaal een partij gecanceld gehad in verband met ziektes, blessures of privé problemen zowel bij hemzelf als bij zijn tegenstanders. De vijfde maal (ditmaal) was er gelukkig nog tijd om een vervanger te vinden. Overigens is McCall nog altijd de enige MMA vechter die Demetrious Johnson in een Flyweight gevecht van een overwinning heeft af kunnen houden.

Jarred Brooks (MMA 11-0/UFC 0-0) maakt op short notice zijn UFC debuut. Brooks is ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière en wordt door fans al een tijdje gelinkt aan de UFC. Brooks zelf vroeg om dit gevecht via Twitter en heeft het gevecht dus ook gekregen. De vechter uit Warsaw, Indiana vocht onder andere bij organisaties als WFCA, WSOF en Pancrase. In zijn meest recente partij in Oktober 2016 versloeg hij de Japanner Jun Nakamura via KO in de tweede ronde. Brooks heeft ook meerdere partijen op Strawweight en Bantamweight gevochten. Van zijn elf partijen besliste hij er twee via (T)KO, vijf via Submission en vier gevechten gingen naar de judges scorecards.

 

Comments are closed.

Translate »