breaking news

Jarno Errens verdedigt SHC titel in rematch tegen Hyram Rodriguez

March 21st, 2018 | by Stefan Van Erp
Jarno Errens verdedigt SHC titel in rematch tegen Hyram Rodriguez
SHC
0

Het eerste titelgevecht voor SHC XIV is bekend. Op 6 oktober aanstaande zal SHC Featherweight kampioen Jarno Errens zijn titel  gaan verdedigen in een rematch tegen Hyram Rodriguez. Errens won vorig jaar de titel door Rodriguez, die op korte termijn instapte,  via een decision te verslaan. Zowel Errens als Rodriguez lieten na de partij weten open te staan voor een rematch. SHC heeft deze nu georganiseerd. 

Jarno Errens (MMA 7-1) is een 23-Jarige MMA vechter die uitkomt voor Team Thriving. Errens begon zijn Pro-MMA carrière in 2015, en heeft inmiddels vooral in Duitsland en in België bewezen dat hij iemand is om rekening mee te houden. Errens vocht onder meer voor gerenommeerde Duitse organisaties als GMC en Fair FC. Ondanks zijn voorkeur voor het staande gevecht heeft hij het merendeel van zijn overwinningen via Submission beslist. Errens pakte in Oktober vorig jaar zijn eerste Pro-MMA titel door via Decision de sterke Hyram Rodriguez te verslaan tijdens SHC XIII. Errens zou vervolgens een short notice partij vechten tegen Omer Cankardesler. Echter werd Cankardesler ziek een paar dagen voor het gevecht waardoor de partij werd gecanceld. In maart vocht Errens tegen Patric de Sousa Carneiro en won via een Guillotine Choke in de derde ronde. Hij gaat nu voor het eerst zijn SHC titel verdedigen.

Hyram Rodriguez (MMA 16-22) is een ervaren vechter die uitkomt voor ATF Militia uit Tilburg. Rodriguez begon zijn professionele carrière in 2007. Zijn resultaten zijn wisselvallig maar Rodriguez komt altijd om te knokken en hij heeft bewezen over een sterke kin te beschikken. Dit blijkt wel uit het feit dat hij slechts eenmaal op KO heeft verloren. Rodriguez nam de partij op 2 dagen voor het evenement aan nadat Errens zonder tegenstander kwam te zitten. Rodriguez haalde zijn gewicht en maakte er een spannende partij van. Uiteindelijk verloor Rodriguez via een Decision die beide kanten op had kunnen vallen. Tegenover MMA DNA verklaarde hij na zijn partij dat hij heel graag nog eens zou vechten tegen Errens met een volledig trainingskamp achter de rug. Deze wens is nu ingewilligd door de promotie.

Check hier de partij van vorig jaar tussen Errens en Rodriguez:

 

Ook spraken wij beide heren na hun partij. Check de interviews hier:

Jarno Errens:

Hyram Rodriguez:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »