breaking news

Jared Vanderaa krijgt gewenste partij tegen Sergey Spivak op 12 december tijdens UFC 256

November 7th, 2020 | by Marcel Dorff
Jared Vanderaa krijgt gewenste partij tegen Sergey Spivak op 12 december tijdens UFC 256
UFC
0

Jared Vanderaa won afgelopen woensdag een contract tijdens de DWCS. De Amerikaan liet meteen weten dat hij tijdens zijn debuutpartij in de UFC wilde vechten tegen Sergey Spivak. De UFC heeft gehoor gegeven aan de wens van Vanderaa. De partij zal plaatsvinden op 12 december aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Beide vechters treffen elkaar in de Heavyweight divisie. MMA Fighting wist de partij te melden.

Sergey Spivak (MMA 11-2/UFC 2-2) is een Moldaviër die in 2014 op 19-jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut maakte. “The Polar Bear” imponeerde in zijn eerste twee jaar als professional. Spivak won vijf gevechten allemaal via finish. Hiermee trok hij de aandacht van de WWFC organisatie. In Maart 2017 maakte hij zijn debuut voor de organisatie tegen Luke Morton. Spivak had slechts veertig seconden nodig om Morton via KO te stoppen. Vervolgens mocht hij meteen voor de titel vechten tegen de ultieme MMA veteraan Travis Fulton. Spivak versloeg de man met meer dan 300(!!) MMA gevechten op zijn naam via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Spivak verdedigde de titel tweemaal. Zowel Ivo Cuk als de zeer gerespecteerde Tony Lopez werden in de eerste ronde verslagen. Spivak debuteerde vervolgens in de UFC met een ongeslagen record en een 100% finish ratio tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Walt Harris. Spivak ging zwaar KO in de eerste ronde en was zijn ongeslagen record kwijt. Echter wist hij in zijn tweede optreden in de UFC de thuisfavoriet Tai Tuivasa te verrassen. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Spivak in Oktober 2019 tijdens UFC 243. Spivak kon die overwinning vier maanden later geen goed vervolg geven. Via een dominante Unanimous Decision werd verloren van de Pool Marcin Tybura. Spivak zou vervolgens in Mei 2020 vechten tegen Carlos Felipe. Echter ging de partij in verband met COVID-19 niet door. De partij werd opnieuw ingepland voor Juli 2020. Spivak won het gevecht via Majority Decision. Spivak werd vervolgens in Oktober 2020 gekoppeld aan de Engelsman Tom Aspinall. Echter moest Spivak om onbekende redenen verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Jared Vanderaa (MMA 11-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van bijna drie jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Vanderaa wist in het regionale circuit binnen anderhalf jaar tijd een record op te bouwen van 5-0. Hierdoor mocht hij bij de LFA organisatie in Juni 2017 voor de inaugurele Heavyweight titel vechten tegen Richard Odoms. Vanderaa verloor via Kimura Submission in de vijfde ronde. Vanderaa verloor vervolgens een partij om de EFC Heavyweight en vervolgens ook nog een losse partij bij de LFA organisatie. Echter wist hij vanaf dat moment een mooie reeks neer te zetten bij de EFC met drie achtereenvolgende overwinningen. Hier won hij eveneens de Interim Heavyweight en Heavyweight titel bij de organisatie. Uiteindelijk zou Vanderaa in Augustus 2019 terugkeren bij de LFA. Echter bleef ook tegen Renan Ferreira een overwinning uit. Nadat vervolgens werd gewonnen van MMA veteraan Tony Lopez mocht Vanderaa gaan proberen een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Vanderaa zou het opnemen tegen Oscar Cota. Maar na een positieve COVID-19 test van de Mexicaan werd Harry Hunsucker de tegenstander. Vanderaa won de partij in de eerste ronde en kreeg een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »