breaking news

Jared Gordon vs. Matt Sayles toegevoegd aan UFC San Diego

March 15th, 2020 | by Marcel Dorff
Jared Gordon vs. Matt Sayles toegevoegd aan UFC San Diego
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij toegevoegd aan de UFC Fight Night 175 card in San Diego, Californië. Jared Gordon gaat het opnemen tegen Matt Sayles in de Pechanga Arena. Het gevecht dat op 16 mei 2020 zal plaatsvinden werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Jared Gordon (MMA 15-4/UFC 3-3) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de CFFC. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de CFFC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC. Gordon werd vervolgens tijdens UFC 211 ingepland tegen Michel Quinones. Echter moest Gordon vlak voor aanvang van het gevecht afzeggen in verband met een voedselvergiftiging. Het gevecht werd een maand later voor UFC Oklahoma City opnieuw ingepland. Gordon won het gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een geslaagd debuut voor de UFC. Gordon keerde vervolgens terug tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Hacran Dias. Gordon domineerde de partij, en het was mede aan de scheidsrechter te danken dat Gordon de partij niet voortijdig beëindigde. Dias verdedigde zichzelf nauwelijks. Gordon won uiteindelijk duidelijk via Unanimous Decision. Gordon kon zijn sterke lijn niet doorzetten tijdens UFC Austin in Februari 2018. De Amerikaan ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Carlos Diego Ferreira. Gordon keerde vervolgens in December 2018 terug in de Octagon tegen Joaquim Silva. Na twee sterke eerste rondes ging Gordon in de derde ronde KO. Gordon wist die losing streak van twee gevechten in Juni 2019 te doorbreken. Tijdens UFC Minneapolis werd via Unanimous Decision gewonnen van Dan Moret. Gordon kreeg vervolgens de kans om zich de Lightweight Top 15 in te vechten. In November 2019 werd hij gematcht tegen Charles Oliveira tijdens UFC São Paulo. Gordon verloor in de eerste ronde via KO. Hij keert nu terug in de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Matt Sayles (MMA 8-3/UFC 1-2) is een MMA vechter die sinds 2014 vecht in het Pro-MMA circuit. Sayles begon met twee overwinningen bij de XFS organisatie waarna hij een kans kreeg bij de WSOF organisatie. Sayles won zijn debuut via Unanimous Decision van Bryson Hansen. Het bleef bij dat ene gevecht voor de WSOF. Sayles vocht ook nog voor organisaties als RFA en CFFC waar hij beide keren wist te winnen. Bij de CFFC organisatie versloeg hij de hoog aangeschreven Christian Aguilera via KO in de eerste ronde. Sayles verloor eenmaal, via Split Decision in Libanon tegen George Hickman. Echter was het voor de UFC duidelijk dat Sayles talent had na zijn spectaculaire overwinning tegen Aguilera. Hierdoor mocht Sayles tijdens de tweede week van het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series opdraven. Sayles nam het tijdens het Main Event op tegen Yazan Hajeh. Sayles imponeerde met meerdere knockdowns en uiteindelijk een TKO finish in de eerste ronde. Sayles verdiende een UFC contract en maakte zijn debuut al in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen de Braziliaan Sheymon Moraes. In een interessant gevecht was het echter wel Moraes die via Unanimous Decision de partij wist te winnen. Sayles wist echter in Mei 2019 wél zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde werd gewonnen van de Canadees Kyle Nelson. Helaas voor Sayles kon hij die overwinning in December 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Washington werd in de eerste ronde via een Twister Submission verloren van Bryce Mitchell.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »