breaking news

Jared Gordon vs. Dan Moret officieel voor UFC Minneapolis

May 9th, 2019 | by Marcel Dorff
Jared Gordon vs. Dan Moret officieel voor UFC Minneapolis
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 3 card in Minneapolis, Minnesota. Publiekslieveling Jared Gordon maakt zijn opwachting tegen Dan Moret. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Target Center op de Preliminary Card. Het gevecht zal plaatsvinden op 29 Juni 2019.

Jared Gordon (MMA 14-3/UFC 2-2) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de Cage Fury Fighting Championships. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de Cage Fury FC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC. Gordon werd vervolgens tijdens UFC 211 ingepland tegen Michel Quinones. Echter moest Gordon vlak voor aanvang van het gevecht afzeggen in verband met een voedselvergiftiging. Het gevecht werd een maand later voor UFC Oklahoma City opnieuw ingepland. Gordon won het gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een geslaagd debuut voor de UFC. Gordon keerde vervolgens terug tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Hacran Dias. Gordon domineerde de partij, en het was mede aan de scheidsrechter te danken dat Gordon de partij niet voortijdig beëindigde. Dias verdedigde zichzelf nauwelijks. Gordon won uiteindelijk duidelijk via Unanimous Decision. Gordon kon zijn sterke lijn niet doorzetten tijdens UFC Austin in Februari 2018. De Amerikaan ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Carlos Diego Ferreira. Gordon keerde vervolgens in December 2018 terug in de Octagon tegen Joaquim Silva. Na twee sterke eerste rondes ging Gordon in de derde ronde KO.

Embed from Getty Images

Dan Moret (MMA 13-5/UFC 0-2) begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Na vier overwinningen werd Moret getekend door de inmiddels gefuseerde RFA organisatie. Moret won twee van zijn vier partijen voor de organisatie, waarna hij een overstap maakte naar de King of the Cage organisatie. Daar vocht Moret eenmaal met succes. Vervolgens won hij de MECCA titel door Mike Plazola te verslaan en keerde hij terug naar de RFA organisatie. Na overwinningen op Josh Wick en Alex Gilpin vocht Moret eind 2016 voor de RFA titel tegen de Braziliaan Raoni Barcelos. Barcelos was echter te sterk en won via TKO in de tweede ronde. Doordat de RFA organisatie fuseerde met Legacy Fights kwam Moret vervolgens uit voor de LFA organisatie. Tijdens zijn debuut won hij via Arm Triangle Choke Submission van Derrick Adkins. Eind 2017 werd daar een Rear Naked Choke Submission tegen Alonzo Martinez aan toegevoegd bij de Victory FC organisatie. Vervolgens maakte Moret op short notice zijn UFC debuut tegen Gilbert Burns. Moret verloor in de tweede ronde via KO van de Braziliaan. Vervolgens duurde het bijna een jaar voordat we Moret terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC Wichita werd in Maart 2019 verloren in een close gevecht via Unanimous Decision van Alex White.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »