breaking news

Jared Gordon treft Chris Fishgold tijdens 15 juli evenement op Yas Island

June 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Jared Gordon treft Chris Fishgold tijdens 15 juli evenement op Yas Island
UFC
0

Roufusport vechter Jared Gordon keert op 15 juli terug in de Octagon. In de Featherweight divisie treft hij de Engelsman Chris Fishgold. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Fighting. We kunnen het nieuws bevestigen.

Jared Gordon (MMA 15-4/UFC 3-3) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de CFFC. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de CFFC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC. Gordon werd vervolgens tijdens UFC 211 ingepland tegen Michel Quinones. Echter moest Gordon vlak voor aanvang van het gevecht afzeggen in verband met een voedselvergiftiging. Het gevecht werd een maand later voor UFC Oklahoma City opnieuw ingepland. Gordon won het gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een geslaagd debuut voor de UFC. Gordon keerde vervolgens terug tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Hacran Dias. Gordon domineerde de partij, en het was mede aan de scheidsrechter te danken dat Gordon de partij niet voortijdig beëindigde. Dias verdedigde zichzelf nauwelijks. Gordon won uiteindelijk duidelijk via Unanimous Decision. Gordon kon zijn sterke lijn niet doorzetten tijdens UFC Austin in Februari 2018. De Amerikaan ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Carlos Diego Ferreira. Gordon keerde vervolgens in December 2018 terug in de Octagon tegen Joaquim Silva. Na twee sterke eerste rondes ging Gordon in de derde ronde KO. Gordon wist die losing streak van twee gevechten in Juni 2019 te doorbreken. Tijdens UFC Minneapolis werd via Unanimous Decision gewonnen van Dan Moret. Gordon kreeg vervolgens de kans om zich de Lightweight Top 15 in te vechten. In November 2019 werd hij gematcht tegen Charles Oliveira tijdens UFC São Paulo. Gordon verloor in de eerste ronde via KO. Hij keert nu terug in de Featherweight divisie. Gordon zou vervolgens vechten in Mei 2020 tegen Matt Sayles. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Chris Fishgold (MMA 18-3-1/UFC 1-2-0) is een groot talent uit Liverpool. De Engelsman debuteerde in het Pro-MMA in 2010. Na in anderhalf jaar tijd een 7-0 record bij elkaar te hebben gevochten werd Fishgold gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij drie partijen te winnen waaronder een TKO overwinning tegen de Pool Marcin Wrzosek. Vervolgens maakte Fishgold een uitstapje naar andere organisaties, waarna hij in 2016 weer terugkeerde bij Cage Warriors. In Juli 2016 pakte Fishgold de Lightweight titel door Adam Boussif via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Fishgold zou vervolgens met succes driemaal zijn titel verdedigen. Zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende was in Oktober 2017 tegen Alexander Jabocsen. Fishgold won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Fishgold maakte in Oktober 2018 zijn UFC debuut in Moncton tegen Calvin Kattar. Kattar was te sterk en versloeg de Engelsman via KO in de eerste ronde. Fishgold kwam vervolgens in Februari 2019 alweer in actie. Tijdens UFC Praag pakte de Engelsman zijn eerste overwinning binnen de UFC. Daniel Teymur werd via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde gefinisht. Fishgold kon zijn overwinning echter geen goed vervolg geven. Ondanks een goede eerste ronde tegen Makwan Amirkhani werd in Juni 2019 tijdens UFC Stockholm in de tweede ronde verloren via Anaconda Choke Submission. Fishgold zou het vervolgens in December 2019 gaan opnemen tegen Billy Quarantillo. Echter raakte Fishgold geblesseerd waardoor hij niet kon vechten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »