breaking news

Jared Gooden vs. Abubakar Nurmagomedov toegevoegd aan UFC 260 in Las Vegas

March 9th, 2021 | by Marcel Dorff
Jared Gooden vs. Abubakar Nurmagomedov toegevoegd aan UFC 260 in Las Vegas
UFC
0

Op 27 maart aanstaande gaan twee Welterweight vechters op zoek naar hun eerste overwinning in de UFC. De Amerikaan Jared Gooden gaat zijn opwachting maken in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas tegen de Dagestani Abubakar Nurmagomedov. De partij zal plaatsvinden in de Welterweight divisie. Voor beide vechters gaat dit hun tweede partij worden binnen de organisatie.

Jared Gooden (MMA 17-5/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Gooden vocht de eerste drie jaar van zijn carrière voor de NFC organisatie. Hier wist hij een record van 12-2 neer te zetten en onder meer te winnen van Tanner Saraceno en Micah Miller. Eveneens won en verdedigde hij de titel eenmaal. Gooden vocht vervolgens een aantal losse partijen en na overwinningen bij onder meer de LFA organisatie kreeg Gooden de kans om voor de Interim Welterweight titel bij Titan FC te vechten tegen Michael Graves. Die partij ging via Unanimous Decision verloren. Gooden zou vervolgens vier van in totaal vijf gevechten winnen waaronder het Main Event van Titan FC 62 in Juli 2020 tegen Trent McCown. Gooden tekende vervolgens in Augustus 2020 zijn UFC contract. Gooden zou in dezelfde maand zijn UFC debuut maken tegen Dwight Grant. Echter raakte hij geblesseerd waardoor hij pas twee maanden later zijn debuut maakte tegen Alan Jouban. In een attractieve partij verloor Gooden via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Abubakar Nurmagomedov (MMA 15-3-1/UFC 0-1-0) is een zeer sterke vechter uit Dagestan die net als zijn neef Khabib Nurmagomedov beschikt over een Sambo achtergrond. Tijdens zijn eerste vier jaar van zijn Pro-MMA carrière tussen 2011 en 2015 vocht Nurmagomedov vooral in het Russische circuit. Daar wist hij een record op te bouwen van 9-1. In totaal negen finishes. De ene verliespartij kwam tegen huidig UFC vechter Magomed Mustafaev via Doctor Stoppage. In Juli 2015 tekende Nurmagomedov bij de WSOF organisatie (inmiddels PFL). Nurmagomedov kwam vijfmaal uit voor de WSOF in minder dan drie jaar tijd. Vijfmaal wist Nurmagomedov met de overwinning ervandoor te gaan. Mannen als John Howard, Matthew Frincu, Danny Davis Jr en Matt Secor werden allemaal verslagen. Nurmagomedov deed vervolgens in 2018 mee aan het 1 miljoen dollar toernooi van de PFL. Na een verrassend verlies tegen Pavel Kusch wist Nurmagomedov zijn twee “regular season” gevecht wel te winnen van Jonatan Westin. Hierdoor werd hij in de kwartfinale gekoppeld aan Bojan Velickovic. Het twee ronde durende gevecht eindigde onbeslist waardoor volgens de PFL regels de eerste ronde de doorslag geeft. Deze ronde won Nurmagomedov waardoor hij zou mogen uitkomen in de halve finale later die avond. Echter trok Nurmagomedov zich terug met een handblessure. Nurmagomedov tekende vervolgens bij de UFC en maakte in November 2019 zijn promotioneel debuut tegen David Zawada. Nurmagomedov verloor als een van de grootste favorieten op de card via Triangle Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »