breaking news

Jared Gooden pakt short notice partij tegen Niklas Stolze tijdens UFC Vegas 33 op 31 juli

July 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Jared Gooden pakt short notice partij tegen Niklas Stolze tijdens UFC Vegas 33 op 31 juli
UFC
0

Jared Gooden is voor de UFC de redder in nood. De Amerikaan heeft een partij aangenomen tegen Niklas Stolze aanstaande zaterdag. Stolze zat zonder tegenstander nadat Mounir Lazzez in verband met visumproblemen de Verenigde Staten niet kon binnenkomen. Hierdoor staat Stolze nu zaterdag tegenover Jared Gooden in de Welterweight divisie. MMA Junkie meldde de verandering. Het evenement wordt gehouden in het UFC APEX te Las Vegas en wordt “geheadlined” door Uriah Hall en Sean Strickland.

Niklas Stolze (MMA 12-4/UFC 0-1) is een Duitse MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het professionele MMA circuit. Stolze begon zijn carrière in het regionale circuit in Duitsland waar hij met zeven overwinningen in acht optredens hoge ogen wist te gooien. Stolze tekende vervolgens in 2016 bij het Britse BAMMA. Voor Stolze zou het de slechtste periode uit zijn carrière worden met twee verliespartijen binnen de organisatie. Stolze vocht vervolgens voor Hype FC en de bekende Oktagon organisatie. Daar wist hij beide maal te winnen waaronder een overwinning tegen Jan Janka. Ook pakte hij de titel bij de Hype FC organisatie. Na vervolgens in 2019 wederom tweemaal te winnen zou Stolze in 2020 terugkeren bij de Oktagon organisatie. Echter ging dit niet door in verband met COVID-19. Stolze maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut in Juli 2020 tegen Ramazan Emeev. Stolze verloor via Unanimous Decision. De Duitser werd vervolgens in Juli 2021 gematcht tegen Mounir Lazzez. Echter kon Lazzez in verband met visumproblemen niet vechten en werd vervangen door Jared Gooden.

Jared Gooden (MMA 17-6/UFC 0-2) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Gooden vocht de eerste drie jaar van zijn carrière voor de NFC organisatie. Hier wist hij een record van 12-2 neer te zetten en onder meer te winnen van Tanner Saraceno en Micah Miller. Eveneens won en verdedigde hij de titel eenmaal. Gooden vocht vervolgens een aantal losse partijen en na overwinningen bij onder meer de LFA organisatie kreeg Gooden de kans om voor de Interim Welterweight titel bij Titan FC te vechten tegen Michael Graves. Die partij ging via Unanimous Decision verloren. Gooden zou vervolgens vier van in totaal vijf gevechten winnen waaronder het Main Event van Titan FC 62 in Juli 2020 tegen Trent McCown. Gooden tekende vervolgens in Augustus 2020 zijn UFC contract. Gooden zou in dezelfde maand zijn UFC debuut maken tegen Dwight Grant. Echter raakte hij geblesseerd waardoor hij pas twee maanden later zijn debuut maakte tegen Alan Jouban. In een attractieve partij verloor Gooden via Unanimous Decision. Helaas voor Gooden kon hij ook in zijn tweede UFC partij niet de winst pakken. Via Unanimous Decision was in Maart 2021 de Dagestani Abubakar Nurmagomedov te sterk.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »