breaking news

Japanse superster Rena Kubota vecht tegen Andy Nguyen tijdens RIZIN FF 7

August 8th, 2017 | by Marcel Dorff
Japanse superster Rena Kubota vecht tegen Andy Nguyen tijdens RIZIN FF 7
Rizin FF
0

Afgelopen nacht maakte Rizin FF tijdens een speciale persconferentie bekend dat tijdens het geplande evenement op 15 Oktober 2017 in Fukuoka, Japan het Women’s Atomweight toernooi van start zal gaan. Hieraan zullen in totaal acht vrouwen meedoen. In het Marine Messe Fukuoka Center zal de Japanse superster Rena Kubota haar opwachting maken. Ze neemt het op tegen Andy Nguyen voor een plek in de halve finale in het toernooi. Die gevechten (Halve Finales en Finales) zullen plaatsvinden eind December.

Rena Kubota (MMA 4-0/Rizin FF 4-0) is een 26-Jarige Japanse die sinds 2015 Pro-MMA vecht. Daarvoor was Kubota vooral bekend in het shootboxing en kickboksen. Kubota wist daar een record van 23-5-1 bij elkaar te vechten met onder andere overwinningen tegen bekende namen als Seo Hee Ham, Mei Yamaguchi en Isis Verbeek. De vijfvoudig Kampioene ging vervolgens haar geluk beproeven in het MMA, met succes tot dusver. Zo won Kubota haar debuut tegen Jlena Valentino via Armbar Submission in de tweede ronde. Negen maanden later werd Miyuu Yamamoto via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde gestopt. Drie maanden later volgde tegen Hanna Gujwan de eerste TKO overwinning voor Kubota in MMA. Via een trap naar het lichaam maakte Kubota een einde aan de partij. Een paar maanden geleden nam Kubota het op tegen de Hongaarse Dora Perjes. Ditmaal won Kubota in de eerste ronde via een stoot naar het lichaam via TKO. Kubota is in vier MMA gevechten dus nog ongeslagen en heeft een finishratio van 100%!!

Andy Nguyen (MMA 5-3/Rizin FF 1-0) is een Amerikaanse vechtster die traint bij de Karate Mafia MMA in Bossier City, Louisiana. Nguyen is onder meer de vaste trainingspartner van LFA Kampioene Andrea Lee. Nguyen had al vijf jaar een Amateur MMA carrière erop zitten, toen ze in 2015 de overstap maakte naar het professionele circuit. Tijdens haar Pro-Debuut versloeg ze Corrie Ward via TKO in de derde ronde. Vervolgens verloor Nguyen drie van haar vier partijen. Wat opvallend was is dat ze tijdens haar enige win wel de King of the Cage titel wist binnen te slepen. Nguyen verdedigde deze titel vervolgens met succes tegen Cassie Robb en ook tegen Bi Nguyen. Bi Nguyen versloeg Andy Nguyen ongeveer een jaar eerder. Andy Nguyen revancheerde zich dus voor deze partij. Nguyen kwam eenmaal uit voor de Rizin FF organisatie. In 2016 versloeg ze in de eerste ronde Miyuu Yamamoto via Armlock Submission.

Voor de rest heeft Rizin FF nog geen partijen bekend gemaakt. Wel werd al eerder bekend gemaakt dat er een speciale grappling partij zal plaatsvinden tussen PRIDE FC legende en UFC Hall of Famer Kazushi Sakuraba, en de eveneens PRIDE FC Legende en waarschijnlijk toekomstig UFC Hall of Famer Dan Henderson.

Comments are closed.

Translate »