breaking news

Japanse MMA Legende Norifumi “KID” Yamamoto (41) overleden

September 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Japanse MMA Legende Norifumi “KID” Yamamoto (41) overleden
MMA
0

Vanmorgen werd het trieste nieuws bekend dat de Japanse MMA legende Norifumi “KID” Yamamoto op 41 jarige leeftijd is overleden. De populaire Japanse vechter maakte eerder bekend dat hij de strijd aan moest gaan tegen kanker. Yamamoto was strijdbaar maar heeft helaas de strijd tegen deze medogenloze ziekte verloren.

Wij van MMA DNA willen bij deze de familie, vrienden en kennissen van Norifumi Yamamoto ongelooflijk veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd en zullen hem altijd herrineren als een Japanse MMA Legende.

“KID” begon zijn carrière bij de sterke SHOOTO organisatie in Japan. Daar wist hij indruk te maken waarna hij overstapte naar de K-1 Heroes organisatie. Onder meer vechters als Jadamba Narantungalag, Royler Gracie, Genki Sudo, Caol Uno en Bibiano Fernandes waren niet opgewassen tegen de sterke Japanner. Tijdens een K-1 Dynamite evenement wist “KID” ook van Rani Yahya te winnen. Vervolgens maakte “KID” de overstap naar DREAM waar hij verassend verloor van de op dat moment onbekende Joe Warren. Na vervolgens wel een overwinning gepakt te hebben ging “KID” naar de UFC. Echter wist “KID” in de UFC nooit zijn niveau te halen als enkele jaren ervoor. Zo werd verloren van Demetrious Johnson, Darren Uyenoyama en Vaughan Lee. “KID”‘s laatste gevecht dateert uit 2015 toen hij goed op weg leek naar zijn eerste UFC overwinning maar in verband met een ”accidental eye poke” de partij tegen Roman Salazar in een No Contest eindigde. Dit bleek dus uiteindelijk de laatste partij van de Japanner.

Ontdekker, trainer en goede vriend Enson Inoue maakte vanmorgen bekend dat KID was overleden.
https://twitter.com/ensoninoue/status/1041896676321943552?s=19

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »