breaking news

Jan Quaeyhaegens vervangt Maarten Wouters voor SHC titelgevecht

July 17th, 2017 | by Stefan Van Erp
Jan Quaeyhaegens vervangt Maarten Wouters voor SHC titelgevecht
SHC
0

Zojuist maakte SHC bekend dat Maarten Wouters heeft aangegeven zijn SHC -77 kilogram (Welterweight) titel, vorig jaar gewonnen tegen Robin Dutry via een TKO in de eerste ronde, niet te kunnen verdedigen. Wouters zou in eerste instantie zijn titel tegen Arne Boekee gaan verdedigen. Dit gaat echter niet door omdat Wouters heeft besloten een partij voor A-1 te vechten. De sterke Jan Quaeyhaegens gaat Wouters vervangen om het op te nemen tegen Boekee.

Jan Quaeyhaegens (4-3) draait sinds 2014 mee in het professionele circuit. Quaeyhaegens komt uit voor Perfect Team MMA en vocht tweemaal eerder op SHC. Dit was in 2013 waar hij Maarten Wouters versloeg via een Submission (Rear-Naked Choke) en in 2014 was zijn tegenstander Jelle Arts, welke ook via een Submission (Triangle-Choke) werd verslagen. Quaeyhaegens staat bekend als een echte do-or-die vechter. Zo is er geen enkele van zijn 7 partijen naar de jurytafel gegaan.

Arne Boekee (5-2) is een uit Heerlen afkomstige vechter die traint bij Team Thriving. Boekee vecht sinds 2011 mee in het professionele MMA en heeft ook al eens eerder op SHC gevochten. Dit was in 2011 tijdens SHC 7 tegen Glenn Diericks. Boekee won via een Triangle Choke. Net als Jan Quaeyhaegens heeft Boekee zijn partij nog nooit aan de jurytafel gegeven. Boekee is een echte Submission specialist en heeft dan ook al zijn 5 winnende partijen via een Submission gewonnen. Boekee vocht zijn laatste partij tegen Roman Palamar in maart van dit jaar. Boekee wist de partij in de eerste ronde naar zich toe te trekken via een Triangle Choke op 2 seconde voor het eind van de ronde.

SHC XIII wordt gehouden op 7 oktober aanstaande in Dessel. De organisatie is al jarenlang toonaangevend in de Benelux en staat garant voor spektakel. Zo werd eerder al bekend dat Jarno Errens voor de Featherweight titel zal vechten tegen Jasper Wiersma en Shamil Uvaysov en Rachid Bulguchev om de Lightweight titel zullen strijden. Er wordt nog gezocht naar een tegenstander voor Bantamweight kampioen Gerardo Fanny.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »