breaking news

James Vick vs. Joseph Duffy officieel voor UFC 217 in New York

September 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Lightweightgevecht tussen James Vick en Joseph Duffy is door de UFC bevestigd voor UFC 217 in New York, New York. Het gevecht was in eerste instantie informeel gepland voor UFC Norfolk, dit wist MMA Today al een paar weken eerder naar buiten te brengen. Vorige week kwam naar buiten dat het gevecht in gevaar was voor Norfolk, maar dat het waarschijnlijk naar de New York card zou worden verplaatst. Dit is gebeurd waardoor beide mannen elkaar treffen op 4 November 2017 op de Preliminary Card in de Madison Square Garden Arena.

James Vick (MMA 11-1/UFC 7-1) kwam in 2012 via TUF 15 de UFC binnen. Vick behaalde de halve finale van dat seizoen, maar verloor van de latere winnaar Michael Chiesa. Het duurde vervolgens een jaar voordat Vick zijn officiële UFC debuut zou maken. Ramsey Nijem werd via Guillotine Choke Submission binnen één minuut gefinisht. Hierna volgden in 2014 overwinningen tegen Valmir Lazaro en Nick Hein. Vervolgens kreeg Vick zijn eerste Main Card ”spot” in Australië tegen de eveneens ongeslagen thuisfavoriet Jake Matthews. Vick versloeg de publiekslieveling via Guillotine Choke Submission vlak voor het einde van de eerste ronde. De UFC beloonde Vick met de Performance of the Night bonus. In April 2016 versloeg James Vick de Braziliaanse TUF winnaar Glaico Franca, waarna hij voor het eerst een gerankte tegenstander tegenover zich kreeg in de persoon van Beniel Dariush. Dariush die afkwam van een verlies tegen Michael Chiesa was niet van plan het rustig aan te doen en verraste Vick een aantal malen. Vick wankelde waarna Dariush de aangeslagen Vick finishte via KO. Het eerste Pro-MMA verlies voor James Vick. Vick zou het vervolgens tijdens UFC Houston in Februari 2017 opnemen tegen Johnny Case. Echter raakte Case geblesseerd en werd vervangen door Abel Trujillo. In een spannend en goed gevecht wist Vick aan het begin van de derde ronde een keiharde knie op de kin van Trujillo te plaatsen. Trujillo wankelde waarna Vick het karwei afmaakte via een D’Arce Choke Submission. Vick keerde vervolgens in Mei alweer terug in de Octagon. De Mexicaan Marco Polo Reyes was de opponent. Vick had weinig moeite met de normaal taaie Mexicaan en finishte hem via TKO vroeg in de eerste ronde.

Joseph Duffy (MMA 17-2/UFC 4-1) is een Ierse MMA vechter die sinds 2015 voor de UFC vecht. Duffy kwam de UFC binnen als de man die ooit Conor McGregor wist te verslaan binnen een minuut. Ook had Duffy een overwinning op zijn naam staan tegen TUF Smashes winnaar Norman Parke. Duffy zou tussen 2011 en 2014 geen MMA partij vechten omdat hij zich destijds focuste op zijn bokscarrière. Nadat hij in 2014 tweemaal eenvoudig wist te winnen in de Cage Warriors organisatie klopte de UFC aan. De in Canada bij Tristar trainende Duffy maakte zijn UFC debuut tegen Jake Lindsey in Texas. Duffy had weinig moeite met Lindsey en versloeg de Amerikaan binnen twee minuten via TKO. Vervolgens werd in Juli van dat jaar ook nog gewonnen van Ivan Jorge. Via Triangle Choke Submission in de eerste ronde greep Duffy ook nog de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Duffy het Main Event verzorgen tegen Dustin Poirier in Dublin. Echter ging dit wegens een blessure bij Poirier niet door. Het gevecht werd ingepland voor begin 2016. Poirier wist uiteindelijk in een zeer boeiend gevecht Duffy zijn eerste verliespartij binnen de UFC toe te brengen via Unanimous Decision. Duffy kwam echter tijdens International Fight Week 2016 keihard terug. De Ier versloeg Mitch Clarke binnen 30 seconden via een Rear Naked Choke Submission. Duffy vocht vervolgens zijn laatste gevecht op zijn UFC contract eerder dit jaar tijdens UFC Londen tegen Reza Madadi. Duffy won het gevecht via Unanimous Decision, en heeft inmiddels een nieuw contract getekend.

Comments are closed.

Translate »