breaking news

James Vick vs. Johnny Case eerste gevecht voor UFC Houston

December 2nd, 2016 | by Marcel Dorff

Zowel James Vick als Johnny Case hebben bevestigd dat ze het op 4 Februari 2017 tegen elkaar zullen opnemen in het Toyota Center te Houston, Texas. De Lightweights maakte dit beiden via hun social media bekend. Het gevecht maakt deel uit van UFC Fight Night 104, en is tot noch toe het enige gevecht dat bekend is voor deze card.

James Vick (MMA 9-1/UFC 5-1) kwam in 2012 via TUF 15 de UFC binnen. Vick behaalde de halve finale van dat seizoen, maar verloor van de latere winnaar Michael Chiesa. Het duurde vervolgens een jaar voordat Vick zijn officiële UFC debuut zou maken. Ramsey Nijem werd via Guillotine Choke Submission binnen één minuut gefinisht. Hierna volgden in 2014 overwinningen tegen Valmir Lazaro en Nick Hein. Vervolgens kreeg Vick zijn eerste Main Card ”spot” in Australië tegen de eveneens ongeslagen thuisfavoriet Jake Matthews. Vick versloeg de publiekslieveling via Guillotine Choke Submission vlak voor het einde van de eerste ronde. De UFC beloonde Vick met de Performance of the Night bonus. In April van dit jaar versloeg James Vick de Braziliaanse TUF winnaar Glaico Franca, waarna hij voor het eerst een gerankte tegenstander tegenover zich kreeg in de naam van Beniel Dariush. Dariush die afkwam van een verlies tegen Michael Chiesa was niet van plan het rustig aan te doen en verraste Vick een aantal malen. Vick wankelde waarna Dariush de aangeslagen Vick finishte via KO. Het eerste Pro-MMA verlies voor James Vick. Vick zal tegen Case voor het eerst sinds zijn KO weer de Octagon instappen.

Johnny Case (MMA 22-5/UFC 4-1) kwam in 2014 de UFC binnen en is eigenlijk net al James Vick een vechter die veel meer ”exposure” verdiend dan wat hij tot noch toe heeft gekregen. Case debuteerde in de UFC tegen Kazuki Tokudome. In Japan won Case via een Technical Submission (Guillotine Choke) in de tweede ronde. Dit leverde Case de Performance of the Night bonus op. In 2015 wist Case drie overwinningen binnen de UFC op zijn resumé bij te schrijven. Francisco Trevino, Frankie Perez en Yan Cabral werden allen verslagen. Case kreeg vervolgens zijn eerste Main Card gevecht aangewezen in Australië tegen Jake Matthews. Johnny Case leek de eerste twee rondes binnen te hebben in een zeer aantrekkelijk gevecht. Helaas voor Case tikte hij 15 seconden voor het einde van het gevecht af omdat Matthews hem vast had in een Rear Naked Choke. Het eerste verlies voor Case in de UFC. Wel kregen beide mannen een extraatje van $50.000 omdat het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. Net als voor Vick zal dit ook voor Case de eerste keer zijn dat hij na een verlies binnen de UFC de Octagon weer instapt.

pixlr_20161129194450439

Leave a Reply

Translate »