breaking news

James Moontasri beëindigt MMA carrière

February 14th, 2017 | by Redactie

UFC Lightweight vechter James Moontasri heeft via zijn officiële Facebook account laten weten zijn actieve Pro-MMA carrière te beëindigen. De Amerikaan van Thaise en Zuid-Koreaanse afkomst kwam uit voor Team Black House.

Moontasri werd geboren op in militaire basis in Frankfurt, Duitsland in 1988. Moontasri is de zoon van een Zuid-Koreaanse/Amerikaanse moeder en een Thaise/Amerikaanse vader.

Moontasri is een 4th Dan Black Belt in Taekwondo en een Black Belt in Muay Thai. Ook heeft hij een Purple Belt in Brazilian Jiu-Jitsu. De Amerikaan maakte op 20-Jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut in de Gladiator Challenge organisatie. In 2013 met een 4-1 record kwam Moontasri de RFA organisatie binnen. Daar wist hij met drie overwinningen (voortijdig beslist) te imponeren en een contract bij de UFC af te dwingen. Moontasri verloor zijn UFC debuut tegen Joe Ellenberger via een zeer controversiële Split Decision, maar herstelde zich vervolgens door Cody Pfister via Rear Naked Choke Submission te finishen. Vervolgens werd vrij kansloos verloren van Kevin Lee via Rear Naked Choke in de eerste ronde, maar werd in datzelfde jaar (2015) een schitterende overwinning behaald tegen Anton Zafir. Moontasri finishte Zafir via een combinatie van een spinning backkick en een spinning backfist TKO. Het bleek uiteindelijk de laatste overwinning voor Moontasri. In 2016 werd Moontasri via Unanimous Decision gedomineerd door Alex Oliveira en werd een close decision verloren tegen Alex Morono.

Moontasri stopt met een MMA record van 9-5 (UFC 2-4). Uiteraard wensen wij James ”Moonwalker” Moontasri het allerbeste en bedanken we hem voor zijn gevechten.

Comments are closed.

Translate »