breaking news

James Krause pakt short notice partij tegen Claudio Silva tijdens UFC evenement op 17 oktober

October 4th, 2020 | by Marcel Dorff
James Krause pakt short notice partij tegen Claudio Silva tijdens UFC evenement op 17 oktober
UFC
0

James Krause heeft een short notice partij aangenomen. De Glory MMA & Fitness vechter was al in Abu Dhabi om enkele teamgenoten te ondersteunen. Echter zal hij op 17 oktober aanstaande ook zelf aan de bak moeten. Krause treft de Braziliaan Claudio Silva in de Welterweight divisie. Silva zat zonder tegenstander nadat de Dagestani Muslim Salikhov verstek moest laten gaan. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. MMA Fighting maakte melding van de partij.

Cláudio Silva (MMA 14-1/UFC 5-0) is een Braziliaanse vechter die het merendeel van zijn MMA partijen in Engeland vocht. Silva maakte zijn MMA debuut in 2007 in Engeland. Daar verloor hij via diskwalificatie na een illegale ellenboogtechniek. Silva zou vervolgens negen keer op rij winnen, waaronder een TKO overwinning tegen UFC veteraan Xavier Foupa-Pokam. Silva werd vervolgens door de UFC gecontracteerd, en maakte zijn debuut in 2014 tegen Bradley Scott. Silva was sterker en won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Nadat een blessure roet in het eten gooide voor een gevecht tegen Neil Magny, zou Silva voor het eerst in zijn carrière vechten in Brazilië. Tijdens UFC Uberlandia in November 2014 nam hij het op tegen de Engelsman Leon Edwards. Silva won het gevecht via Split Decision. Sindsdien kwam Silva door aanhoudend blessureleed 3.5 jaar niet in actie. Partijen tegen Nordine Taleb en Siyar Bahadurzada werden gecanceld in verband met blessures. Het gevecht tegen Nordine Taleb werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC Liverpool in Mei 2018. Silva had het moeilijk, maar wist het gevecht nog in de eerste ronde via Neck Crank Submission in zijn voordeel te beslissen. Silva werd vervolgens gematcht tegen Ramazan Emeev tijdens UFC Moskou in September 2018. Echter raakte Silva geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen. Hierdoor kwam hij pas weer in actie in Maart 2019 tijdens UFC Londen. Silva won via Armbar Submission in de derde ronde van Danny Roberts. Silva zou het vervolgens tijdens UFC Newark in Augustus 2019 opnemen tegen Ramazan Emeev. Echter had Emeev visumproblemen waardoor Silva werd gematcht tegen Cole Williams. Silva had weinig problemen met Williams en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Silva werd vervolgens gematcht tegen Muslim Salikhov. Echter moest de Rus verstek laten gaan en werd vervangen door James Krause.

Embed from Getty Images

James Krause (MMA 27-8/UFC 8-4) is de enige vechter die aan TUF 25 meedeed die al een UFC contract op zak had. Krause deed in 2012 mee aan TUF 15. Hier verloor Krause echter al in de eliminatie ronde tegen Justin Lawrence vroeg in de eerste ronde via TKO. Ondanks dit gegeven kreeg Krause in 2013 alsnog een kans in de UFC. Krause verraste vriend en vijand door thuisfavoriet Sam Stout te finishen via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Krause zowel de Performance als Fight of the Night bonus op, een totaalbedrag van $100.000. In de vier gevechten hierna werd alleen voormalig WEC Kampioen Jamie Varner verslagen, maar gingen gevechten tegen Bobby Green, Jorge Masvidal en Valmir Lazaro verloren. Krause wist dat hij het daarop volgende gevecht tegen Daron Cruickshank moest winnen, en deed dat in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Nadat Krause in Februari 2016 ook van Shane Campbell wist te winnen stond zijn winstreak op twee gevechten en was de weg naar boven ingezet. Krause stond vervolgens tweemaal gepland om het op te nemen tegen Ross Pearson. Krause raakte echter beide malen geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Toen de UFC het Redemption seizoen van TUF aankondigde wilde Krause ondanks dat hij al een contract binnen de organisatie had deelnemen. De UFC stemde in waarna Krause het achtereenvolgens opnam tegen Johnny Nunez, Ramsey Nijem en Jesse Taylor. Helaas werd het laatste gevecht door Krause verloren, waardoor hij de finale misliep. Krause nam het hierdoor op tegen Tom Gallicchio tijdens de Prelims van de TUF Finale. Krause was over drie rondes te sterk en won via Unanimous Decision. Krause keerde vervolgens terug in de Lightweight divisie tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Alex White. Krause won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens keerde Krause terug in de Welterweight divisie. Tijdens UFC Lincoln stond de Braziliaan Warlley Alves tegenover hem. Krause wist een keiharde knie te landen tegen het hoofd van Alves die daardoor aangeslagen was. Krause finishte vervolgens via TKO in de tweede ronde. Krause zou vervolgens ruim een jaar niet vechten om pas in November 2019 terug te keren in de Octagon tijdens UFC São Paulo. De Amerikaan won in de derde ronde via KO tegen Sergio Moraes. Krause haalde vervolgens een ongelooflijke stunt uit door een gevecht tegen Trevin Giles met minder dan 24 uur voorbereiding aan te nemen tijdens UFC 247 in Houston. Krause ging hier eenmalig een gewichtsklasse voor omhoog naar de Middleweight divisie. In een zeer competitief gevecht verloor Krause via Split Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »