breaking news

James Gallagher vs. Adam Borics fungeert als Main Event tijdens Bellator 196 in Boedapest

February 8th, 2018 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Ier James Gallagher keert op 6 April 2018 terug in de Bellator Cage. De SBG Ireland vechter neemt het op tegen de eveneens ongeslagen Hongaar Adam Borics tijdens het Main Event van Bellator 196 in Boedapest, Hongarije. Dit wist ESPN een aantal ogenblikken geleden te bevestigen. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie in de Budapest Sports Arena. 

James Gallagher (MMA 7-0/Bellator 4-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef.
De Ier keerde vervolgens terug in 2017 tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter kreeg Gallagher vervolgens Chinzo Machida op zijn pad. Met bijna 20 jaar verschil in leeftijd, wist hij zijn partij te stoppen voor de bel. Vervolgens werd een gevecht tegen Jeremiah Labiano nog gecanceld in verband met een blessure van de Ier.

Adam Borics (MMA 10-0/Bellator 1-0) is een groot Hongaars talent die in April 2017 zijn debuut maakte voor de Bellator MMA organisatie. Borics had daarvoor al in zijn thuisland Hongarije laten zien een groot talent te zijn. Zo wist hij de titel bij de HFC organisatie te pakken, en deze ook te verdedigen. Met een 9-0 record debuteerde Borics tegen Anthony Taylor tijdens Bellator 177 in Boedapest. Borics maakte zijn hype waar en versloeg Taylor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Een overwinning op Gallagher zou Borics wel eens dicht in de buurt van de titel kunnen brengen.

 

Comments are closed.

Translate »