breaking news

Jamall Emmers pakt short notice partij tegen Movsar Evloev tijdens UFC 248 in Las Vegas

February 12th, 2020 | by Redactie
Jamall Emmers pakt short notice partij tegen Movsar Evloev tijdens UFC 248 in Las Vegas
UFC
0

De talentvolle Jamall Emmers zal op 7 maart aanstaande op short notice zijn UFC debuut gaan maken. Emmers vervangt de geblesseerde Douglas Silva de Andrade en treft de ongeslagen Movsar Evloev in de Featherweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card van UFC 248 in Las Vegas, Nevada. MMA insider Shawn Bitter wist het gevecht bekend te maken, wij hebben het kunnen bevestigen.

Movsar Evloev (MMA 12-0/UFC 2-0) is een vechter die afkomstig is uit Ingoesjetië, een autonome republiek van de Russische Federatie. Evloev startte zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de M-1 Global organisatie. Evloev debuteerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de tweede ronde tegen Jianwei He. M-1 Global gooide Evloev vervolgens al in zijn tweede gevecht voor de leeuwen. De sterke Chinees Zhenhong Lu werd aan de man uit Ingoesjetië gekoppeld. Evloev vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens kwam Evloev uit in twee kleinere toernooien van de M-1 Global organisatie waar hij beide keren wist te winnen. Evloev won vervolgens nog twee partijen in 2016 waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Lee Morrison. Hierdoor mocht Evloev in 2017 vechten tegen Bantamweight Kampioen Pavel Vitruk. Echter raakte Vitruk geblesseerd waarna Evloev voor de Interim titel moest vechten tegen Alexei Nevzorov. Evloev maakte duidelijk dat hij de echte #1 contender was en versloeg Nevzorov via een vernietigende Headkick KO in de tweede ronde. Drie maanden later stond alsnog het titel gevecht tegen Vitruk op het programma. Evloev won na vijf rondes dominatie via Unanimous Decision en was de nieuwe Kampioen. Begin 2018 verdedigde Evloev de titel met succes. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Sergey Morozov verslagen. Evloev verdedigde vervolgens in het iconische en jaarlijkse ”In the Mountains” evenement van M-1 Global voor de tweede keer zijn belt. Voor eigen publiek werd de Braziliaan Rafael Dias in de vijfde ronde via KO verslagen. Evloev had het erg moeilijk in deze partij, maar toonde veerkracht. Evloev maakte vervolgens de overstap naar de UFC en zou debuteren tegen Muin Gafurov in St.Petersburg. Echter moest Gafurov in verband met een contractdispuut zich terugtrekken en werd Seung Woo Choi de nieuwe tegenstander. Evloev won het gevecht via Unanimous Decision en mocht spreken van een geslaagd UFC debuut. Evloev zou het vervolgens in Augustus 2019 opnemen tegen Mike Grundy tijdens UFC Shenzhen. Echter moest Grundy verstek laten gaan en werd oude bekende Zhenhong Lu de nieuwe tegenstander. Echter raakte Lu een dag voor het gevecht geblesseerd waardoor ook dit gevecht niet doorging. Hierdoor keerde Evloev pas in Oktober 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Singapore werd via Unanimous Decision gewonnen van Enrique Barzola. Evloev werd vervolgens in Maart 2020 gekoppeld aan Douglas Silva de Andrade, maar in verband met een blessure van de Braziliaan werd Jamall Emmers de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Jamall Emmers (MMA 17-4/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist hij een record van 7-2 neer te zetten. Onder meer Chris Pecero en huidig UFC vechter Alexander Hernandez werden verslagen. Vervolgens tekende Emmers een contract bij de Tachi Palace Fights organisatie. Hier zou hij tweemaal in actie komen en ook tweemaal winnen. Vervolgens tekende Emmers bij de RFA organisatie en mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Thiago Moises. Emmers verloor in de vijfde ronde via KO. Na vervolgens zijn tweede partij wel te hebben gewonnen voor de RFA organisatie fuseerde de RFA met Legacy Fighting in het nieuwe LFA. Emmers wist te imponeren in de nieuwe organisatie met overwinningen tegen Cory Sandhagen en Guilherme Faria. Hierdoor werd Emmers uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Emmers verloor in de tweede ronde via KO van Julian Erosa. Emmers wist vervolgens vier partijen op rij te winnen. Onder meer UFC veteraan Jay Cucciniello en Rafael Barbosa werden verslagen. Nu heeft hij alsnog een contract bij de UFC in de wacht gesleept en zal hij debuteren tegen Movsar Evloev.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »