breaking news

Jamal Ben Saddik tekent meerjarig contract bij GLORY Kickboxing

January 15th, 2020 | by Stefan Van Erp
Jamal Ben Saddik tekent meerjarig contract bij GLORY Kickboxing
GLORY
0

Jamal Ben Saddik heeft een meerjarig contract getekend bij GLORY Kickboxing. De Marrokkaanse Belg was al een tijdje zonder contract en beraadde zich over zijn toekomst nadat niet hij maar Badr Hari een titelgevecht kreeg. Ben Saddik twijfelde openlijk over een voortzetting binnen GLORY. Uiteindelijk heeft hij toch de keuze gemaakt zich te verbinden aan de organisatie.

Jamal Ben Saddik vecht sinds 2012 voor GLORY en heeft sindsdien 17 partijen gevochten waarvan hij er 11 wist te winnen. Ben Saddik begon zijn carriere bij GLORY wisselvallig met 4 verliespartijen in zijn eerste 6 partijen. Wel wist hij van Errol Zimmerman en Remy Bonjasky te winnen in deze periode.
Vervolgens zette de Belg een win streak neer van 5 partijen tegen onder anderen Anderson Silva, Ismael Londt en Guto Inocente. Ben Saddik mocht zich opmaken voor een titelgevecht in december 2017 in de Ahoy in Rotterdam. In de eerste ronde leek de Belg de toon te hebben gezet met een verwoestende combinatie die Verhoeven aan het wankelen bracht. Echter leek Ben Saddik zichzelf leeg te hebben geslagen en sloeg Verhoeven toe in de vijfde ronde.

Na een verliespartij tegen Jahfarr Wilnis leek een titelgevecht ver weg voor Ben Saddik. Hij wist zich echter op te richten en versloeg Dangelo Marhall op overtuigende wijze in de Johan Cruijff ArenA via een TKO in de eerste ronde. Daarna nam Ben Saddik deel aan het 8-mans zwaargewicht toernooi waar hij achtereenvolgens Junior Tafa, Guto Inocente en Benjamin Adegbuyi versloeg. Saillant detail is dat Ben Saddik de gehele finale tegen Adegbuyi met een gebroken hand vocht.

Vervolgens leek het een kwestie van tijd dat Ben Saddik zijn rematch tegen Rico Verhoeven zou krijgen. Dit liep echter anders doordat Badr Hari zijn terugkeer maakte en voor de titel tegen Verhoeven vocht. Jamal stond even aan de zijlijn en dit leek hem allerminst te bevallen. Toch zijn GLORY en hij er uit gekomen en vecht de nummer 1 van de ranking in het zwaargewicht de komende jaren toch voor de promotie.

Jamal Ben Saddik: “Ik ben in mijn leven altijd uitdagingen aangegaan en ik ben erg blij dat mijn fans me, na een jaar afwezigheid in de ring, weer kunnen zien vechten. Ik ben GLORY erg dankbaar voor wat ze voor mijn carrière hebben gedaan, en ik ben blij dat ik op een dergelijk mooi platform mag vechten”, zegt Ben Saddik. “Het is altijd heel belangrijk voor me geweest om fans de beste en meest spectaculaire gevechten te geven, en dat is wat we vandaag hebben bereikt. Ik beloof iedereen dat ik daar altijd voor zal blijven vechten.”

Er is nog geen partij bekend gemaakt voor Ben Saddik. Het ligt in de lijn der verwachting dat hier op korte termijn meer nieuws over komt. Zodra er nieuws is omtrent een partij voor Ben Saddik lees je dat uiteraard op MMA DNA.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »