breaking news

Jake Collier maakt na 2.5 jaar afwezigheid UFC comeback tegen Tom Aspinall in Londen

February 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Jake Collier maakt na 2.5 jaar afwezigheid UFC comeback tegen Tom Aspinall in Londen
UFC
0

Jake Collier vocht bijna 2.5 jaar niet. De Amerikaans maakt op 21 maart 2020 zijn comeback in de Octagon tijdens UFC Fight Night 171 in Londen. Collier vervangt de Braziliaan Raphael Pessoa en treft UFC debutant Tom Aspinall in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The O2”. ESPN MMA wist de verandering te melden.

Tom Aspinall (MMA 7-2/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Aspinall wist in zijn eerste twee jaar als professional een record van 5-2 neer te zetten en vocht vooral gevechten bij het bekende BAMMA. Na vervolgens een afwezigheid van 2.5 jaar tekende de Engelsman bij Cage Warriors. Aspinall maakte indruk met overwinningen in de eerste ronde tegen Sofiane Boukichou en Mickael Ben Hamouda. De UFC was ook onder de indruk en bood Aspinall een contract aan. Aspinall zou eigenlijk zijn debuut maken tijdens UFC Londen tegen Raphael Pessoa. Echter trok Pessoa zich terug en werd Jake Collier de nieuwe tegenstander.

Afbeeldingsresultaat voor tom aspinall

Jake Collier (MMA 11-4/UFC 3-3) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC. In Brazilië verloor de Amerikaan van de Braziliaan Vitor Miranda via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later had Collier wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Split Decision werd Ricardo Abreu verslagen. Vervolgens verloor Collier via TKO van de Chinees Dongi Yang in Zuid-Korea. Hierna volgde de tot nog toe grootste overwinning voor Collier binnen de UFC. Zo werd Alberto Uda via TKO in de tweede ronde verslagen. Dit leverde Collier de Performance of the Night bonus op. Daarna nam Collier het op tegen Devin Clark in Kansas City. Dit werd voor Collier het eerste gevecht op Light Heavyweight in de UFC. Echter was dit debuut geen succesvolle en verloor hij via een Unanimous Decision. Collier keerde vervolgens terug tijdens UFC Norfolk in November 2017. Collier wist via Unanimous Decision de Braziliaan Marcel Fortuna te verslaan. Hierna zou Collier terugkeren tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Marcin Prachnio. Echter raakte Collier geblesseerd en moest hij verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »