breaking news

Jairzinho Rozenstruik treft Allen Crowder tijdens UFC Greenville in Juni

March 13th, 2019 | by Marcel Dorff
Jairzinho Rozenstruik treft Allen Crowder tijdens UFC Greenville in Juni
UFC
0

De Surinamer Jairzinho Rozenstruik zet zijn UFC avontuur voort in Greenville, South Carolina. LCA Sports Management (het management van Crowder) meldt dat Allen Crowder het zal opnemen tegen Jairzinho Rozenstruik op 22 Juni 2019. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Bon Secours Welness Arena in de Heavyweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de UFC Fight Night 153 card.

Allen Crowder (MMA 10-3-0-1/UFC 1-1-0-0) deed mee aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. In de achtste en laatste week nam Crowder het op tegen Don’Tale Mayes. In een zeer matig gevecht wist Crowder uiteindelijk de uitgeputte Mayes te verslaan via TKO in de laatste minuut van het gevecht. Tot verbazing van veel mensen kreeg Crowder een contract door de UFC aangeboden. Dana White zei dat de Heavyweight divisie nieuw bloed nodig had en hij daarom tot deze keus kwam. Crowder was vooral bekend in het regionale circuit van North Carolina. Daar was hij ook de Next Fight Level Club Kampioen. Crowder maakte tijdens UFC 218 in Detroit zijn officiële debuut voor de organisatie tegen Justin Willis. Crowder ging zwaar KO in de eerste ronde. Vervolgens zou de Amerikaans terugkeren in de Octagon tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen Rashad Coulter. Echter raakte Crowder geblesseerd waardoor hij niet zou vechten. Crowder keerde terug in de Octagon tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen voormalig American Football speler Greg Hardy Jr. Crowder won via diskwalificatie in de tweede ronde nadat Hardy Jr. een illegale knietechniek gebruikte.

Embed from Getty Images

Jairzinho Rozenstruik (MMA 7-0/UFC 1-0) is een voormalig kickbokser die inmiddels de definitieve overstap heeft gemaakt naar het MMA. Rozenstruik maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut tegen Evgeny Boldyrev. Rozenstruik won de partij via KO in de eerste ronde. Nog geen half jaar later stond de rematch op het programma. Met wederom dezelfde uitkomst. Na vervolgens 4.5 jaar geen Pro-MMA partij te hebben gevochten keerde “Bigi Boi” terug in April 2017. Tijdens een evenement in Aruba werd gewonnen van Engelbert Berbin. Na acht maanden later ook een partij in Suriname gewonnen te hebben klopte het bekende Rizin FF aan. Rozenstruik maakte in Mei 2018 zijn debuut voor de Japanse organisatie tegen de eveneens ongeslagen Andrey Kovalev. In een gelijkwaardige partij wist Rozenstruik net iets meer te overtuigen en won hij via Split Decision. Rozenstruik maakte in December 2018 vervolgens korte metten met Kevin Diaz Morales. Rozenstruik kreeg vervolgens de kans om op short notice te vechten in de UFC. Rozenstruik debuteerde voor de UFC in Februari 2019 tijdens UFC Fortaleza tegen Junior Albini. Na een moeilijke eerste ronde wist Rozenstruik zich te herpakken en Albini heel snel in de tweede ronde via een spectaculaire KO te finishen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »