breaking news

Jailton Almeida maakt UFC debuut tegen Danilo Marques op 13 november

September 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Jailton Almeida maakt UFC debuut tegen Danilo Marques op 13 november
UFC
0

Hij won afgelopen dinsdag een UFC contract tijdens de Dana White’s Contender Series en heeft al zijn eerste UFC partij gepland staan. Jailton Almeida gaat het opnemen tegen zijn landgenoot Danilo Marques op 13 november in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. Het Braziliaanse Combate maakte melding van de boeking.

Jailton Almeida (MMA 14-2/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2012. Na twee overwinningen in datzelfde jaar zou Almeida liefst vier jaar niet in actie komen. Pas in 2016 pakte hij de draad weer op. Almeida won drie van zijn daarop volgende vijf partijen. Echter wist Almeida vanaf 2018 een fantastische winstreak neer te zetten. Zo werd gewonnen van Ednaldo Oliveira, Ildemar Alcantara en Leonardo Vasconcelos. Met een winstreak van acht partijen en twee Braziliaanse titels op zak werd Almeida uitgenodigd om deel te nemen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Almeida moest het opnemen tegen de ongeslagen Nasrudin Nasrudinov. Almeida vocht zeer sterk en wist de Dagestani via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde tot aftikken te dwingen. Het leverde Almeida uiteraard een UFC contract op.

Embed from Getty Images

Danilo Marques (MMA 11-3/UFC 2-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn debuut maakte in 2014. Na een 7-1 record te hebben opgebouwd in het Braziliaanse MMA circuit tekende de Braziliaan in 2017 bij de LFA organisatie. Marques zou slechts een keer vechten voor de LFA en die wedstrijd werd verloren via Split Decision van Myron Dennis. Vervolgens wist Marques twee overwinningen te pakken bij de Gladiator FC organisatie en pakte hij tijdens zijn tweede overwinning ook gelijk de titel. Marques tekende vervolgens in September 2020 bij de UFC. In dezelfde maand maakte Marques eveneens zijn debuut tegen Khadis Ibragimov. Marques won de partij via Unanimous Decision. Vijf maanden later wist Marques daar een tweede overwinning aan toe te voegen. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde werd Mike Rodriguez verslagen. De Braziliaan zou vervolgens in Juni 2021 vechten tegen Ed Herman. Echter trok Herman zich terug en werd vervangen door Kennedy Nzechukwu. Marques verloor via KO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »