breaking news

Jahfarr Wilnis, Michael Duut en Zakaria Zouggary op GLORY Collision 2 in Arnhem

November 18th, 2019 | by Stefan Van Erp
Jahfarr Wilnis, Michael Duut en Zakaria Zouggary op GLORY Collision 2 in Arnhem
GLORY
0

GLORY Colission 2 in Arnhem begint steeds meer vorm te krijgen. Na de eerder aangekondigde gevechten kwam Veronica TV vandaag met 3 nieuwe gevechten naar buiten voor het evenement. Zo zal Zakaria Zouggary het op gaan nemen tegen Asa Ten Pow, vecht Jahfarr Wilnis tegen Antonio Plazibat en neemt Michael Duut het op tegen Ariel Machado. 

Jahfarr Wilnis vs Antonio Plazibat

Jahfarr Wilnis won in 2015 de Kunlun Fight Super Heavyweight titel en in 2016 de Enfusion Live Heavyweight titel. Wilnis vocht twee keer mee aan een Contender Toernooi bij GLORY. De eerste keer was vorig jaar en haalde Wilnis de finale. Hierin verloor hij tegen Benjamin Adegbuyi middels een split decision. Ook in het tweede Contender toernooi haalde Wilnis de finale. Deze keer trok hij aan het kortste eind tegen Ismael Londt. Ook dit was via een split decision. Daarna vocht Wilnis tegen Mladen Brestovac in 2016. Wilnis verloor via TKO en vocht daarna nog 1 keer voor de Light Heavyweight titel bij Enfusion tegen Luis Tavares. Ook deze partij ging verloren voor Wilnis via een Decision. Wilnis nam het in mei 2018 op tegen Jamal Ben Saddik tijdens GLORY 53 in Lille. In een heerlijke partij wist Wilnis Ben Saddik naar het canvas te slaan. De Belg kon opstaan maar de overwinning via Decision was een feit voor Wilnis. Vervolgens nam Wilnis het op in een rematch tegen de nummer 1 contender Benjamin Adegbuyi. Wilnis kwam te kort en verloor via een Decision. GLORY schreef vervolgens een Heavyweight toernooi uit. Wilnis was een van de acht deelnemers in dit toernooi. Wilnis wist zijn openingspartij te winnen door Tomas Mozny via Split Decision te verslaan. Hierdoor nam Wilnis het in de halve finale op tegen Benjamin Adegbuyi. Wilnis ging vlak voor het einde van het gevecht KO na een headkick van Adegbuyi. Het duurde een half jaar voordat Wilnis weer de ring betrad. In Orlando nam hij het op tegen voormalig teamgenoot Dangelo Marshall. Wilnis verloor via een decision.

Antonio Plazibat is een Kroatische vechter die zijn professionele carriere begon in 2013. Plazibat vocht als amateur al 16 partijen waar hij er 14 van wist de winnen. De Kroaat won in 2018 het W.A.K.O. kampioenschap en werd K-1 kampioen. Deze titel verloor Plazibat in 2018 aan Roel Mannaart. Plzaibat maakte in juni 2019 zijn debuut voor GLORY in Parijs waar hij het opnam tegen Nordine Mahieddine. Na een sterk gevecht won hij uiteindelijk via een Unanimous Decision. Dit herhaalde hij in oktober tijdens GLORY 69 in Dusseldorf. Tomas Mozny was zijn tegenstander en wederom wist Plazibat te winnen na een sterk gevecht. Plazibat traint regelmatig in Amsterdam bij Mike’s Gym.

Michael Duut vs Ariel Machado

Michael Duut vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year. Nadat Duut het Contender toernooi in Amsterdam won door snelle KO overwinningen op Dragoș Zubco en Manny Mancha vocht hij de rematch tegen Danyo Ilunga. Deze keer verloor Duut via een KO in de derde ronde. Daarna vocht Duut tegen de nummer 3 gerankte Fransman Zinedine Hameur-Lain. Dé kans voor Duut om een stap te maken richting een titelgevecht. Echter kwam hij te kort en verloor via een TKO in de tweede ronde. Duut herpakte zich wederom en wist via een harde KO te winnen van Mourad Bouzidi in Amsterdam. Vervolgens nam Duut het op tegen Donegi Abena in Strasbourg. Bij winst zou Duut de volgende uitdager voor de titel worden. Het liep echter anders. Abena won nipt via een Split Decision en Duut moest proberen via een andere weg naar die titel te knokken. Deze andere weg werd Luis Tavares. Tijdens GLORY 69 in Dusseldorf verloor Duut via een Decision en lijkt een titelgevecht een stuk verder weg.

Ariel Machado is een ervaren Braziliaanse kickbokser. Hij won voordat hij naar GLORY kwam eenmaal de Braziliaanse kickboks titel. Machado heeft ook tien MMA partijen op zijn naam staan waarvan hij er zeven wist te winnen. De Braziliaan kwam GLORY binnen in 2016 met een overwinning op Pavel Zhuravlev in de Light Heavyweight divisie. Na een verliespartij tegen Zinedine Hameur-Lain stapte Machado voor even over naar Middelweight en verloor vervolgens ook tegen Yousri Belgaroui . Machado stapte terug naar de Light Heavyweight divisie en won tegen Zinedine Hameur-Lain en Danyo Ilunga. Daarna mocht Machado voor de titel vechten tegen Artem Vakhitov. Machado kwam te kort en verloor via een Unanimous Decision. Daarna bleeft het 2 jaar stil rond Machado maar maakt hij nu weer zijn opwachting in de GLORY ring.

Zakaria Zouggary vs. Asa Ten Pow

Zakaria Zouggary is een jong talent dat al vroeg furore maakte in Japan door de K-1 Max op zijn naam te schrijven. Zouggary maakte in mei zijn debuut voor GLORY in Den Bosch. Hij won zijn eerste partij vrij eenvoudig van Yetkin Ozkul via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Zouggary het op tegen Massaro Glunder in Amsterdam tijdens GLORY 45. In een attractieve partij wist Zouggary ook deze partij naar zich toe te trekken via een Decision. Vervolgens vocht Zouggary in Rotterdam tijdens GLORY 49 tegen de sterke Petchpanomrung Kiatmookao. Zouggary liep tegen een harde trap van de Thai aan en ging KO. Zouggary nam vervolgens een periode rust en keert nu op 31 maart terug in de ring. Hij nam het tijdens GLORY 52 op tegen prospect Bailey Sugden. In een attractieve partij wist hij de overwinning binnen te slepen via een Unanimous Decision. Vervolgens vocht Zouggary in Amsterdam tijdens GLORY 59 tegen Aleksei Ulianov. Zouggary verloor via een Decision. De Nederlander nam het daarna op tegen Abdellah Ezbiri in Lyon. Daar liet hij zien nog steeds een uitmuntende kickbokser te zijn en versloeg Ezbiri met een verwoestende KO in de eerste ronde.

Asa Ten Pow is een Amerikaan die voorheen zijn brood verdiende in het Muay Thai. Ten Pow heeft in korte tijd een goed record weten op te bouwen en weet ook binnen GLORY furore te maken. Zo vocht hij in een jaar tijd vijfmaal en wist deze allemaal te winnen. Ten Pow won zijn eerste partij via TKO en zijn vier opvolgende partijen via Decision. Ten Pow staat nu voor het eerst tegenover een gerankte tegenstander. Hij nam het daarna tijdens GLORY 68 in Miami op tegen Bailey Sugden De Amerikaan behield zijn ongeslagen status binnen GLORY en won via een Unanimous Decision.

Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar. Check voor meer info hier.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »