breaking news

Jack Hermansson treft Edmen Shahbazyan tijdens UFC 262 in Houston

March 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Jack Hermansson treft Edmen Shahbazyan tijdens UFC 262 in Houston
UFC
0

Jack Hermansson keert op 15 mei terug in de Octagon. De Zweedse Noor gaat het in de Middleweight divisie opnemen tegen Edmen Shahbazyan. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Toyota Center te Houston, Texas. De partij die zal plaatsvinden tijdens UFC 262 werd bekend gemaakt door de Armeense journalist Manouk Akopyan.

Jack Hermansson (MMA 21-6/UFC 8-4) is een voormalig Cage Warriors FC Kampioen die in 2016 door de UFC werd gecontracteerd. De Zweedse Noor maakte zijn debuut tijdens UFC Hamburg tegen voormalig BAMMA Kampioen Scott Askham. In een zeer attractief standup gevecht was Hermansson over drie rondes de betere, en won hij zijn debuut via Unanimous Decision. Een paar maanden later in November 2016 stond TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira tegenover Hermansson. Ferreira wist Hermansson in de tweede ronde te finishen via Arm-Triangle Choke Submission en brak daarmee de 9 fight winstreak van Hermansson die al sinds 2013 niet meer had verloren. Hermansson kwam echter in Mei 2017 zeer sterk terug. Hermansson versloeg in Zweden de Amerikaan Alex Nicholson via TKO in de eerste ronde. Hermansson pakte echter snel door en vocht in Augustus 2017 in Mexico City tegen de Engelsman Bradley Scott. Via TKO in de eerste ronde wist Hermansson opnieuw een overwinning bij te schrijven. Echter ging het daarna mis voor Hermansson. In zijn partij twee maanden later tegen Thiago Santos werd Hermansson via TKO in de eerste ronde verslagen. Hermansson keerde vervolgens in Mei 2018 terug in de Octagon tegen de Braziliaan BJJ expert Thales Leites. Leites domineerde (mede door een blessure van Hermansson) de eerste twee rondes. Ook de derde ronde leek dezelfde kant op te gaan, totdat Hermansson zijn tegenstander wist om te draaien en harde ground and pound wist te landen. Hierdoor won Hermansson via TKO in de derde ronde. Hermansson werd vervolgens tijdens UFC Milwaukee gematcht tegen Gerald Meerschaert. Hermansson vocht zeer sterk en won de partij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ditzelfde kunststukje herhaalde hij ook tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Tegen David Branch werd binnen een minuut gewonnen via Guillotine Choke Submission. Hermansson pakte vervolgens op short notice een maand later het Main Event van UFC Fort Lauderdale aan tegen de Braziliaan Ronaldo “Jacaré” Souza. Hermansson vocht sterk en wist via Unanimous Decision de grootste overwinning van zijn carrière te pakken. Hermansson mocht vervolgens tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 het Main Event vechten tegen Jared Cannonier. Hermansson verloor in de tweede ronde via TKO. Hermansson zou vervolgens in Mei 2020 vechten tegen Chris Weidman. Echter moest hij zich terugtrekken in verband met COVID-19. Hierdoor keerde Hermansson pas in Juli 2020 terug in de Octagon. Hermansson versloeg Kelvin Gastelum via een Heel Hook Submission in de eerste ronde. Hermansson werd vervolgens in December 2020 gematcht tegen Darren Till. Echter raakte Till geblesseerd en werd vervangen door Kevin Holland. Uiteindelijk zou Holland zich eveneens moeten terugtrekken. De Amerikaan testte positief voor COVID-19 en werd vervangen door Marvin Vettori. Hermansson verloor de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen wel de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Edmen Shahbazyan (MMA 11-1/UFC 4-1) is een Amerikaanse vechter met Armeense roots. De nog zeer jonge vechter van de Glendale Fighting Club is van de meest talentvolle vechters in de Middleweight divisie. Shahbazyan begon zijn carrière in 2017 bij de CXF organisatie in Californië. Shahbazyan wist met zijn stand-up veel mensen al in vervoering te krijgen. Zo wist hij zijn eerste zes partijen allemaal via (T)KO in de eerste ronde te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series een kans gaven om zichzelf te bewijzen. Shahbazyan greep die kans met beide handen aan en deed wat hij tot dusver altijd deed. Winnen in de eerste ronde via TKO. Slechts veertig seconden had hij nodig om Antonio Jones te verslaan. Dana White was erg onder de indruk en gaf Shahbazyan (die slechts iets meer dan een jaar prof was) een UFC contract. Shahbazyan debuteerde in de UFC tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darren Stewart. In een gelijkwaardige partij wist Shahbazyan uiteindelijk via Split Decision zijn ongeslagen record intact te houden. Shahbazyan maakte vervolgens zijn opwachting in Maart 2019 tijdens UFC 235 tegen Charles Byrd. Shahbazyan imponeerde en wist Byrd via harde ellebogen in de eerste ronde te stoppen via TKO. Shahbazyan keerde vervolgens in Juli 2019 terug in de Octagon. Wederom wist hij te imponeren met een snelle Rear Naked Choke Submission tegen de Welshman Jack Marshman. Shahbazyan zou vervolgens in New York vechten tegen Krzysztof Jotko. Echter raakte de Pool geblesseerd en werd Brad Tavares als nieuwe tegenstander aangewezen. Shahbazyan imponeerde wederom en versloeg Tavares via een Headkick KO in de eerste ronde. Shahbazyan zou het vervolgens opnemen tegen Derek Brunson tijdens UFC Portland in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij in Augustus 2020 alsnog plaatsvinden. Shahbazyan verloor voor het eerst in zijn carrière. Brunson won via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »