breaking news

Israel Adesanya maakt UFC debuut tegen Rob Wilkinson tijdens UFC 221 in Perth

December 28th, 2017 | by Redactie

Voormalig GLORY Middleweight titeluitdager en ongeslagen MMA vechter Israel Adesanya zal op 11 Februari 2018 zijn UFC debuut maken tijdens UFC 221 in Perth, Australië tegen Rob Wilkinson. Dit wist FoxSports Australia te melden. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Perth Arena in de Middleweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Rob Wilkinson (MMA 11-1/UFC 0-1) kwam in September 2017 op short notice de UFC binnen. Wilkinson staat bekend als een attractieve vechter. Zo wist hij tien van zijn elf overwinningen voortijdig te beslissen (4KO/TKO en 6 Submissions). Wilkinson vecht sinds 2011 mee in het professionele circuit en heeft vooral de Choke als favoriete Submission. Zo wist hij 5 van zijn 6 Submissions met een Choke te behalen (3 maal Rear-Naked Choke, 1 maal Guillotine Choke en eenmaal Triangle Choke). Wilkinson wist onder andere de BFW en Australian FC titels te winnen alvorens hij bij de UFC tekende. Wilkinson maakte zijn debuut in Rotterdam tegen Siyar Bahadurzada. Bahadurzada wist in de tweede ronde de Australiër via TKO te finishen, waardoor Wilkinson voor het eerst in zijn Pro-carrière een gevecht verloor.

Israel Adesanya (MMA 11-0/UFC 0-0) is bij zowel Kickboks liefhebbers als MMA fans geen onbekende. De Nieuw Zeelander met Nigeriaanse roots wisselt beide sporten af, maar heeft nu een exclusief contract bij de UFC getekend. Ondanks een ongeslagen record in het MMA, is Adesanya meer bekend van zijn run bij GLORY Kickboxing. Daar wist Adesanya het contendertoernooi te winnen om vervolgens te mogen vechten voor de titel. Dit ging echter mis. Adesanya heeft ook een zeer imposant MMA record. Met elf (T)KO finishes in elf optreden is Adesanya nog altijd foutloos. Zijn grootste overwinning in het MMA boekte Adesanya in Juli 2017. Zo versloeg hij UFC veteraan Melvin Guillard via TKO in de eerste ronde en won hiermee de AFC titel.

Comments are closed.

Translate »