breaking news

Ismail Naurdiev pakt short notice partij tegen Michel Prazeres tijdens UFC Praag

February 7th, 2019 | by Redactie
Ismail Naurdiev pakt short notice partij tegen Michel Prazeres tijdens UFC Praag
UFC
0

Eergisteren werd bekend dat Ramazan Emeev niet langer meer zou vechten tegen Michel Prazeres op 23 Februari aanstaande tijdens UFC Praag. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft promotionele nieuwkomer Ismail Naurdiev bereidt gevonden om op short notice te vechten in de Welterweight divisie tegen Michel Prazeres. Dit maakte MMA Brasil bekend. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de O2 Arena op de Preliminary Card van UFC Fight Night 145.

Michel Prazeres (MMA 26-2/UFC 10-2) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dat jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen. Prazeres mocht het vervolgens opnemen tegen veteraan Joshua Burkman. Prazeres had werkelijk geen enkele moeite met Burkman en versloeg hem vroeg in de eerste ronde via een North-South Choke Submission. Prazeres keerde vervolgens in Rotterdam terug in September 2017 tegen short notice replacement Mads Burnell. Burnell verving Islam Makhachev. Prazeres domineerde de partij en wist wederom via een North-South Choke Submission (ditmaal in de derde ronde) te winnen. Vervolgens vocht Prazeres in Februari 2018 tijdens UFC Belem tegen Desmond Green. Prazeres won het gevecht via Unanimous Decision, maar omdat hij van zijn laatste drie gevechten viermaal te zwaar op de weging verscheen moest de Braziliaan zijn carrière in de Welterweight divisie voortzetten. Tijdens UFC Santiago in Mei 2018 deed Prazeres dat tegen de Amerikaan Zak Cummings. In een vrij evenwichtig gevecht won Prazeres uiteindelijk via Split Decision. Prazeres maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 tegen Bartosz Fabinski. Prazeres won het gevecht vroeg in de eerste ronde via Mounted Guillotine Choke Submission. De Braziliaan werd vervolgens tijdens UFC Praag in Februari 2019 gematcht tegen Ramazan Emeev. Emeev raakte echter geblesseerd en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Ismail Naurdiev.

Embed from Getty Images

Ismail Naurdiev (MMA 17-2/UFC 0-0) is een in Tsjetsjenië geboren Oostenrijker die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Al op 16-jarige leeftijd maakte Naurdiev zijn debuut bij de professionals. In zijn eerste vier jaar als professional vocht Naurdiev vooral in het regionale Oostenrijkse en Duitse circuit. Daar wist hij een zeer indrukwekkend record neer te zetten van dertien overwinningen en slechts een verliespartij. In 2017 werd Naurdiev gecontracteerd door de ACB organisatie (inmiddels ACA). Naurdiev had een zeer sterk debuut tegen Andrei Vasinca. Naurdiev won via KO in de eerste ronde. Ook zijn tweede gevecht voor de organisatie werd beslist via KO in de eerste ronde tegen UFC veteraan Benny Alloway. Echter ging het in September 2017 mis voor Naurdiev. Hij verloor via Unanimous Decision van de Braziliaan Ismael de Jesus. Naurdiev wist zich echter nog geen twee maanden later te revancheren via een zeer spectaculaire wheelkick KO tegen de Bulgaar Georgi Valentinov. Naurdiev vocht vervolgens ruim een jaar niet. Begin deze maand vocht Naurdiev tijdens een XFN card in Oostenrijk. Naurdiev had maar iets meer dan een halve minuut nodig om Paulistenio Rocha via TKO te verslaan. Nu krijgt Naurdiev zijn kans bij de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor ismail naurdiev

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.