breaking news

Islam Makhachev treft Davi Ramos tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

June 7th, 2019 | by Marcel Dorff
Islam Makhachev treft Davi Ramos tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

De Dagestani Islam Makhachev zal net als zijn teamgenoot Khabib Nurmagomedov zijn opwachting maken tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE. Makhachev treft op 7 September 2019 de Braziliaanse BJJ specialist Davi Ramos in de Lightweight divisie. Beide vechters maken hun opwachting in de Octagon van de “Du Arena”. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card.

Islam Makhachev (MMA 17-1/UFC 6-1) is een van die grote Russische talenten binnen de UFC. Makhachev maakte in 2015 als ongeslagen vechter zijn debuut in de UFC. Hij nam het op tegen Leo Kuntz. Makhachev zoals zoveel Russen (Makhachev is een Dagestani) een Sambo achtergrond finishte zijn opponent in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vervolgens werd Makhachev een aantal maanden later gekoppeld aan de sterke Adriano Martins. Martins bleek inderdaad geen fijne tegenstander voor Makhachev die vroeg in de eerste ronde verloor via KO, en hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies moest incasseren. Makhachev zou vervolgens vechten tegen Drew Dober maar werd positief getest op het gebruik van Meldonium. Makhachev werd van het gevecht gehaald, maar kreeg geen schorsing. Dit omdat het middel pas sinds Januari 2016 op de verboden middelen lijst staat, en USADA heeft kunnen aanduiden dat Makhachev dit middel voor 2016 had gebruikt dus niets illegaals had gedaan. Makhachev haalde ondertussen in Bulgarije de gouden medaille binnen voor het onderdeel Combat Sambo voor mannen onder de 74 kilogram. In September 2016 zagen we Makhachev terug in de Octagon tegen Chris Wade. Makhachev domineerde twee van de drie rondes en versloeg de Amerikaan Wade via Unanimous Decision. Makhachev trok vervolgens die goede lijn door. Zo werd tijdens UFC 208 in Februari 2017 gewonnen van American Top Team veteraan Nik Lentz via Unanimous Decision. Vervolgens zou Makhachev zijn opwachting maken in September 2017 tijdens UFC Rotterdam tegen de Braziliaan Michel Prazeres. Echter gaf Makhachev de voorkeur aan de pelgrimstocht naar Mekka en vocht hij niet tegen Prazeres. Hierdoor keerde Makhachev pas in Januari 2018 terug in de Octagon tijdens UFC 220 tegen de Braziliaanse veteraan Gleison Tibau. Makhachev maakte korte metten met Tibau en versloeg hem via KO binnen een minuut. Makhachev wist vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Calgary wederom sterk voor de dag te komen. Via Armbar Submission werd Kajan Johnson in de eerste ronde gefinisht. De UFC kondigde vervolgens aan dat Makhachev zou vechten tijdens UFC 233 in Anaheim tegen Francisco Trinaldo. Het team van Makhachev ontkende een contract getekend te hebben. Het gevecht zou niet doorgaan. Makhachev kreeg vervolgens tijdens UFC St.Petersburg een debutant tegenover zich. De Armeense Rus Arman Tsarukyan wist Makhachev sterk partij te bieden. Echter wist Makhachev wel de Unanimous Decision over de streep te trekken. Beide vechters kregen voor het gevecht de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Davi Ramos (MMA 10-2/UFC 4-1) is een zwarte band BJJ die sinds begin 2017 door de UFC werd getekend. De Braziliaan viel in voor Max Griffin op short notice tegen zijn landgenoot Sergio Moraes. Ramos verloor uiteindelijk in een competitief gevecht via Unanimous Decision. Van zijn zes overwinningen voordat hij de UFC binnenkwam wist hij er vier via een Submission te beslissen. Ramos vecht voor Team Nogueira in zijn thuisland Brazilië. Ramos heeft tussen 2010 en 2015 diverse grote prijzen gewonnen in prestigieuze Jiu Jitsu toernooien. Ook vocht hij in het verleden één partij voor Bellator tegen David Rickels die hij verloor via een Unanimous Decision in 2014. Ramos vocht in December 2017 zijn tweede partij voor de UFC tegen de Amerikaan Chris Gruetzemacher. Ramos won het gevecht in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission en pakte zodoende zijn eerste overwinning in de Octagon. In Mei 2018 kwam daar een tweede overwinning bij. Tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro versloeg Ramos de Duitser Nick Hein in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Ramos wist vervolgens die stijgende lijn ook door te trekken in Denver, Colorado. In November 2018 werd gewonnen van de ongeslagen John Gunther vroeg in de eerste ronde wederom via een Rear Naked Choke Submission. Ramos werd vervolgens in Mei 2019 gematcht tegen UFC nieuwkomer Austin Hubbard tijdens UFC Rochester. Ramos won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »