breaking news

ISKA twijfelt aan samenwerking met GLORY na niet betalen rekeningen

September 3rd, 2020 | by Redactie
ISKA twijfelt aan samenwerking met GLORY na niet betalen rekeningen
GLORY
0

ISKA, de internationale bond voor vechtsporten, twijfelt aan een verdere samenwerking met GLORY Kickboxing. In een officieel statement op de Facebookpagina van ISKA Europe staat te lezen dat GLORY de officials, die in februari tijdens GLORY 75 in Utrecht werkzaam waren, niet uitbetaald zijn. ISKA werkt sinds 2013 samen met GLORY en levert sindsdien de officials en ringrechters voor GLORY evenementen. 

In het statement van ISKA-president Schafer geeft hij aan dat er voor een samenwerking verschillende factoren van belang zijn. “Is het goed voor de atleten? Is het goed voor de sport? Zal de promotie verantwoord werken en iedereen eerlijk behandelen? Hoewel GLORY de sport heeft laten groeien, is het belangrijk dat er ook naar aspecten als eerlijk vakmanschap wordt gekeken.”

Met eerlijk vakmanschap doelt Schafer voornamelijk op het nakomen van de financiële verplichtingen. “Het innen van de facturen is in het verleden nooit een probleem geweest. In de tijd dat Jon Franklin en Marshall Zelaznik aan het roer stonden werd er altijd keurig betaald. Echter is de huidige situatie onhoudbaar geworden. Zo zijn de kosten voor GLORY 75 in Utrecht tot op heden nog niet betaald. E-mails naar de directie van GLORY heeft niets anders opgeleverd dan een reactie van de Amerikaanse directeur voor juridische zaken van GLORY.”

Schader zegt dat hij op dit moment geen vertrouwen heeft in de huidige directie van GLORY. Vooral ook omdat ringrechters en officials een minimale vergoeding vragen voor hun werkzaamheden. “Wat betreft de onbetaalde medewerkers: deze mensen werken vooral vanuit hun passie voor de sport. Daarom werken zij voor een minimale bijdrage. Echter kan deze bijdrage wel het verschil zijn tussen wel of geen boodschappen kunnen doen, en dat is een kwalijke zaak.”

GLORY reageerde in eerste instantie niet op de mails van ISKA tot op 10 augustus Bill Borson, de verantwoordelijke voor de tv-rechten bij GLORY, een email stuurde met het verzoek om officials aan te stellen voor de geplande evenementen van 2 en 3 oktober. Schader nam toen telefonisch contact op met Borson waarin hij aangaf bereid te zijn om mensen aan te stellen als eerst de openstaande facturen zouden worden betaald. Na dit verzoek is ook Bill Borson onbereikbaar geworden voor de ISKA.

Of deze kink in de kabel tot een definitieve breuk leidt tussen ISKA en GLORY is moet nog  blijken. Echter is dit een volgend hoofdstuk in de financiële chaos waar GLORY zich in bevindt.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »