breaking news

Is Romero vs. Whittaker een eerlijk interim-titelgevecht?

May 24th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist heeft Dana White via ESPN Sportscenter bekend gemaakt dat Yoel Romero en Robert Whittaker voor de UFC Interim Middleweight titel zullen vechten. Deze partij zal plaatsvinden op 8 Juli 2017 tijdens het International Fight Week evenement in de T-Mobile Arena van Las Vegas, Nevada. Het Middleweight goud heeft echter lang op zich laten wachten. Zo zou het oorspronkelijk gaan tussen de huidige kampioen Michael Bisping en oud Welterweight kampioen Georges St-Pierre.

De terugkomst van Georges St-Pierre heeft de divisie enkele tijd op stop gezet. Nu de oud kampioen heeft aangegeven pas in Oktober te willen vechten heeft de promotie ervoor gekozen om dit gevecht te annuleren. St-Pierre zal later dit jaar ingeroosterd worden tegen de Welterweight kampioen Tyron Woodley of Demian Maia. Echter kiezen ze ervoor om Michael Bisping nog enkele tijd rust te geven, hij is tenslotte nog aan het herstellen van een blessure aan zijn knie.

De Middleweight divisie zit vol goede talenten. Noem een Luke Rockhold, Jacare Souza Chris Weidman en Gegard Mousasi. Deze laatste naam heeft zich de afgelopen tijd flink bewezen. Zo wist hij vijf opeenvolgende partijen te winnen waarvan er vier voor de bel zijn beëindigd. Veel (Nederlandse) fans zagen hem dan ook als de toekomstige uitdager.

Dat Yoel Romero in aanmerking komt voor een titelgevecht is meer dan logisch. Met een record van dertien om één en een huidige overwinning reeks van acht partijen heeft hij zich bewezen als een waardige tegenstander. Tevens heeft hij ook de belofte van Dana White gekregen.

Aan de andere kant van de Octagon komt Robert Whittaker te staan. Waarom de promotie gekozen heeft voor Whittaker in plaats van Gegard Mousasi zal moeten blijken uit de onderstaande cijfers:

UFC Middleweight top 15:
Robert Whittaker: 3
Gegard Mousasi: 4

Huidige overwinning reeks:
Robert Whittaker: 7
Gegard Mousasi: 5

Recent gewonnen van:
Robert Whittaker: Ronaldo Souza, Derek Brunson, Rafael Natal, Uriah Hall.
Gegard Mousasi: Chris Weidman, Uriah Hall, Vitor Belfort, Thiago Santos.

Recent verloren van:
Robert Whittaker: Stephen Thompson, Court McGee
Gegard Mousasi: Uriah Hall, Ronaldo Souza

Totale record:
Robert Whittaker: 18-4 (9 knock-outs, 5 submissions, 4 decisions)
Gegard Mousasi: 42-6-2 (22 knock-outs, 12 submissions, 7 decisions)

Gegard Mousasi heeft recent zijn contract bij de Ultimate Fighting Championship (UFC) afgesloten. Er is nog geen nieuws naar buiten gebracht over zijn toekomstplannen. In de wandelgangen wordt er gesproken over een mogelijk gevecht tegen de oud kampioen Luke Rockhold, dit zou dan plaats moeten vinden tijdens het Nederlandse evenement in de Ahoy Rotterdam. Echter is dit nog een ver gerucht. Houd MMA DNA goed in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »