breaking news

Is Michael Bisping een UFC legende? Cijfers liegen niet.

November 23rd, 2017 | by Redactie

De oud Ultimate Fighting Championship (UFC) Middleweight kampioen Michael Bisping zal tijdens UFC Fight Night 122 voor de tweede keer vechten in 21 dagen. Hij vervangt de geschorste Anderson Silva en zal strijden tegen Kelvin Gastelum in Shanghai, China. Michael Bisping heeft al een lange loopbaan bij de promotie en is de houder van verschillende indrukwekkende records.

– Michael Bisping heeft zeven maal de Fight-Night bonus ontvangen. Dit kent een totaalbedrag van 330.000 Dollar.

– Bisping heeft maar liefst dertien keer op het main event gevochten. Hij heeft hier een record behaald van acht om vijf.

– Bisping stapt voor de 29ste keer op het canvas van de wereldberoemde Octagon. Geen andere vechter heeft vaker gevochten voor de promotie. Jim Miller staat onder hem met 28 partijen.

– Bisping heeft in totaal 6 uur, 3 minuten en 3 seconden gevochten. Alleen Frankie Edgar (6:27:49) heeft meer vechters-uren in zijn CV staan.

– Bisping heeft twintig UFC-wedstrijden gewonnen. Geen andere vechter bij de promotie heeft vaker gewonnen.

– Bisping heeft 16 UFC-wedstrijden gewonnen. Geen andere Middleweight vechter heeft meer overwinning geboekt in deze divisie.

– Bisping maakte zijn debuut bij de promotie op 24 juni 2016. Hij verloeg tijdens de finale van The Ultimate Fighter, Josh Haynes met een technische knock-out.

– Bisping is met 38-jarige leeftijd de oudste vechter van UFC Fight Night 122.

– Bisping is de enige vechter in de geschiedenis van de promotie die twee maal het main event verzorgt in een tijdspan van 21 dagen.

– Bisping heeft 10 keer met een knock-out gewonnen. Alleen Vitor Belfort (12), Anthony Johnson (11) en Anderson Silva (11) hebben meer knock-out overwinningen gemaakt.

– Bisping heeft in zijn loopbaan bij de UFC totaal 216 lowkicks uitgedeeld. Geen andere vechter heeft meer lowkicks gemaakt.

– Bisping is een van de zes Europees-geboren kampioen in de geschiedenis van de promotie. Hij is de enige kampioen van Engeland.


Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »