breaking news

Is Joanna Jędrzejczyk de beste vrouwelijke MMA-vechter?

May 15th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen weekend vond in het American Airlines Center te Dallas, Texas het evenement UFC 211 : Miocic vs. Dos Santos 2 plaats. In het co-main event is er gestreden om het goud van de Women’s Strawweight divisie. Hierin liet de kampioen Joanna Jędrzejczyk haar technieken zien en wist de winst te bemachtigen. Na een pittige eerste ronde wist ze haar jabs, highkicks, lowkicks en andere technieken op de perfecte manier toe te passen in het gevecht. De jury heeft het gevecht daarom ook unaniem beslist (50-45, 50-44, 50-45).

Het vrouwelijke MMA kent een aantal zeer gedreven atleten. Vechters als Amanda Nunes, Germaine de Randamie, Cris Cyborg, Marloes Coenen, Holly Holm en Ronda Rousey hebben keer op keer het publiek vermaakt op schitterende partijen. Zo organiseerde de promotie Invicta Fighting Championship al enige tijd evenement en begint nu ook Bellator MMA en de Ultimate Fighting Championship steeds meer te groeien met verschillende divisies. Op de vraag, wie is de beste vrouwelijke MMA-vechter, zal het antwoord Joanna Jędrzejczyk het vaakst gegeven worden.

Joanna Jędrzejczyk staat bekend om haar fenomenale stoten en kent een professioneel record van veertien om nul. Haar Muay Thai- en kickboksvaardigheden zorgen er voor dat al haar tegenstanders in hun achteruit moeten. In haar actieve kickbokscarrière heeft Joanna 29 partijen gevochten. Hiervan won zij er 27 en verloor er 2. Joanna begon met professioneel MMA in 2012. Na 6 partijen bij diverse organisaties stapte ze over naar de UFC. Na overwinningen op respectievelijk Juliana Lima (unanimous decision) en Cláudia Gadelha (split decision) mocht ze vechten voor de strawweight titel tijdens UFC 185 tegen Carla Esparza. In een partij die ze vanaf de eerste seconde domineerde maakte scheidsrechter Don Turnage in de tweede ronde een einde aan de partij omdat Esparza zich niet meer inteligent kon verdedigen tegen de slagenregen van Jędrzejczyk.

Sinds Joanna in het bezit is van de titel heeft ze deze nog zesmaal succesvol verdedigt. Dit deed ze onder andere in een rematch tegen Cláudia Gadelha. Na de eerste 2 ronden te hebben verloren vocht Joanna zich uitstekend terug in de partij en won zij de laatste 3 ronden. De jury besliste uiteindelijk unaniem dat Joanna de kampioen bleef. Ook Karolina Kowalkiewicz wist geen antwoord te geven op het spel van Joanna. Tijdens UFC 205 overtuigde ze de jury opnieuw en kreeg een beoordeling van 49-46, 49-46, 49-46.

Joanna heeft een na langste winning streak onder de huidige kampioenen. Alleen Flyweight kampioen Demetrious Johnson kent er meer. Wel heeft ze onder de vrouwen de meeste overwinningen geboekt in de UFC. Ze staat momenteel naast Ronda Rousey met zes gewonnen titelgevechten.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »