breaking news

Is het UFC niveau te hoog voor Gilbert Melendez?

July 7th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Is het UFC niveau te hoog voor Gilbert Melendez?
UFC
0

Afgelopen weekend vocht Gilbert Melendez zijn zevende partij voor de Ultimate Fighting Championsip (UFC). Hij deed dit tijdens UFC 239 in de T-Mobile Arena van Las Vegas en stond ingeroosterd tegenover Arnold Allen. Echter was het niveau opnieuw te hoog en wist hij de jury niet te overtuigen de sterkste te zijn. Melendez verloor zijn vijfde partij op rij.

De 37-jarige Melendez kwam de promotie binnen vanaf de absolute top. Met de World Extreme Cagefighting (WEC) Lightweight titel op zijn ene schouder en de Strikeforce Lightweight titel op zijn andere schouder stapte hij de Octagon binnen voor een UFC titelpartij tegen Benson Henderson. Hij verloor met een split decision en wist het goud niet te bemachtigen.

Daarna vocht hij een zeer spectaculaire partij tegen Diego Sanchez. Een partij die nog door vele hoog in de lijst staat als beste MMA gevecht ooit. Melendez won en ontving zijn eerste UFC overwinning.
Daarna waren de namen Anthony Pettis, Eddie Alvarez, Edson Barboza, Jeremy Stephens en Arnold Allen te sterk voor hem. Dit zijn niet de minste namen, echter beloofde Melendez grotere stappen te maken. Waar hij de promotie binnenkwam met een professioneel record van 21 om 2 met overwinningen van Josh Thompson, Jorge Masvidal, Clay Guida en Shinya Aoki loopt hij vandaag de dag rond met een record van 22-8 met een UFC record van 1 om 6.

De toekomst van Melendez is onbekend. Mogelijk hangt hij zijn handschoenen aan de wilgen, stapt hij over van promotie of staat hij binnenkort weer op het canvas om te strijden voor de winst.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »