breaking news

Is het einde van Andrei Arlovski nabij?

January 24th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Toen Dana White in 2014 bekend maakte dat de Wit-Russische MMA-vechter Andrei ‘The Pit Bull’ Arlovski weer onder contact stond bij de Ultimate Fightin Championship waren de verwachtingen torenhoog. En terecht, want de oud kampioen heeft na zijn vertrek bij de promotie in 2008 een indrukwekkend record behaald.

Andrei Arlovski stapte op 14 juni 2014 weer in de wereldberoemde Octagon van de UFC. Hij stond ingeroosterd om te strijden tegen Brendan Schaub tijdens UFC 174 in Canada. Een slordige partij die hij op het nippertje met een split decision won, een prestaties met veel twijfels als gevolg.
Arlovski trok zich niets aan van het negatieve commentaar en bewees het tegendeel. Zo won hij vervolgens met een spectaculaire knock-out van Antionio Bigfoot Silva en wist hij vervolgens Travis Browne te stoppen in de eerste ronde. Ook overtuigde hij de jury de sterkste te zijn in zijn gevecht tegen Frank Mir.

Helaas voor de JacksonWink MMA vechter ging het vervolgens bergafwaarts. Zo verloor hij van zowel Stipe Miocic, Alistair overeem en Josh Barnett. Als hij aanstaande weekend weer verliest, staat eindigt zijn record op 0-4. Iets waar je op 37-jarige leeftijd niet op zit te wachten.

Arlovksi heeft eerder vier partijen op rij verloren. In zijn tijd bij Affliction en Strikeforce verloor hij van Fedor Emelianenko, Brett Rogers, Antonio Silva en Sergei Kharitonov. Overigens is dit record gevolgd met twaalf partijen inclusief tien overwinningen.

Andrei Arlovski vecht op 28 januari 2017 tegen Francis Ngannou tijdens het evenement UFC on Fox: Shevchenko vs. Peña in Denver, Colorado. Andere atleten die deze kaart verzorgen zijn onder andere Donald Cerrone, Alex Caceres, Nate Marquardt en Aljamain Sterling.

Comments are closed.

Translate »