breaking news

Is er genoeg uitdaging voor Mousasi buiten de UFC?

May 26th, 2017 | by Stefan Van Erp

De UFC heeft nog 5 weken om tot een overeenkomst te komen met Gegard Mousasi voordat hij de vrije markt mag gaan verkennen. Het eerste bod dat Mousasi gedaan werd voldeed niet aan zijn verwachtingen waardoor het alles behalve zeker lijkt dat Mousasi zijn carriere vervolgd bij de UFC. Wij vroegen ons af of er buiten de UFC genoeg uitdaging is voor Mousasi.

Bellator:
Mocht Mousasi overstappen zal de kans het grootst zijn dat hij dit naar Bellator zal doen. Mousasi kent Bellator CEO Scott Coker goed uit de tijd van Strikeforce waar Coker CEO was en Mousasi Light Heavyweight kampioen. Kijkend naar de Middleweight divisie van Bellator vinden we de Braziliaan Rafael Carvalho als kampioen. Carvalho (14-1-0) vecht sinds 2014 voor Bellator en heeft zijn 5 gevechten voor de promotie gewonnen. Onlangs verdedigde Carvalho nog zijn titel tegen Melvin Manhoef in Italië. Carvalho won via een KO in de vierde ronde. Op nummer 2 in de ranking is Alexander Shlemenko te vinden. Shlemenko vecht afwisselend voor het Russische M1 en Bellator. Shlemenko (55-9-0-1) won zijn laatste 5 partijen en is in zowel Bellator als M1 sinds 2015 ongeslagen. Nummer 3 is de Nederlander Melvin Manhoef. Manhoef is een veteraan in de sport en iedereen verwachtte dat de laatste partij tegen Carvalho de laatste zou zijn. Echter heeft Manhoef aangegeven nog eenmaal te willen knallen. Andere eervolle vermeldingen in de Bellator Middleweight divisie zijn Hisaki Kato, Chris Honeycutt en Submission artist Gregory Babene.

One Championship
Mousasi heeft een zwak voor Azie. Het continent waar hij grootse successen boekte voor Pride en Dream. One Championship is enorm populair in Azie en het tekenen van Mousasi zal een regelrechte stunt zijn voor de organisatie. De huidige Middleweight kampioen is de Rus Vitaly Bigdash (9-0). Bigdash staat bekend als een afmaker in zijn gewichtsklasse. Zo won hij viermaal via een Submission en wist hij eveneens viermaal via een KO/TKO te winnen. Slechts 1 overwinning ging via de jurytafel. Een andere uitdager in de One Championship Middleweight divisie is Igor Svirid. De Kazachstaan heeft een record van 11 overwinningen en 5 verliespartijen. Een andere outsider voor de titel is de uit Myanmar afkomstige Aung La N Sang. Sang won 19 partijen en verloor er 10. Echter wist hij 18 van deze 19 overwinningen voortijdig te behalen. (11 submissions, 7 KO/TKO)

Rizin FF
Wanneer je over Azie en MMA spreekt kan het niet anders dan dat je ook aan Rizin FF denkt. De promotie staat vooral bekend om haar zwaargewicht gevechten maar onlangs werd ook bekend dat Rizin FF een Bantamweight en Women Atomweight titel in het leven gaat roepen. Het is niet ondenkbaar dat Rizin FF buiten de befaamde Grand Prix andere gewichtsklassen gaat openen. Mousasi zou hier voor de promotie een boost kunnen geven aan de Middleweight divisie.

ACB
De Absolute Championship Berkut is een Russische promotie waar veel geld in om gaat. ACB evenementen staan over het algemeen bekend om hun attractiviteit in de gevechten. Op dit moment heeft ACB geen Middleweight kampioen meer. Dit omdat Anatoly Tokov onlangs tekende voor M1. Het is niet bekend of ACB zich nog in gaat zetten voor het vervolg van de Middelweight divisie. Vechters die voorheen in deze gewichtsklasse vochten zijn nu overgestapt naar Middleweight of Light Heavyweight.

UFC blijft grootste uitdaging
Al met al is er absoluut nog genoeg uitdaging te behalen voor Gegard Mousasi. Echter blijft de UFC de grootste uitdaging voor hem. Maar omdat het erop lijkt dat UFC niet genoeg wil betalen aan Mousasi lijkt het meest voor de hand liggend qua financiële vergoeding en uitdaging de Bellator promotie te zijn. Zo ver is het echter nog lang niet omdat de UFC hoogstwaarschijnlijk met een tweede bod gaat komen om Mousasi binnen te houden.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »