breaking news

Is de carrière van Fedor Emelianenko zojuist beëindigd?

June 25th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist stonden Matt Mitrione en Fedor Emelianenko tegenover elkaar in de Madison Square Garden Arena te New York, New York. Het was aan het evenement Bellator: New York City om het podium te geven voor het langverwachte gevecht. Uiteindelijk stonden beide vechters maar kort in de kooi, zo wist Matt Mitirone in de eerste ronde (1:14) te winnen met een spectaculaire knock-out.

Fedor Emelianenko (MMA 36-4-0-1/Bellator 0-0-0-0) wordt door heel veel mensen gezien als de allerbeste MMA vechter ooit. Emelianenko wist in de hoogtijdagen van PRIDE al zijn tegenstanders te verslaan. Niemand wist te winnen van de Rus. Fedor bleef zijn eerste 33 (!!!) MMA wedstrijden ”ongeslagen”. Dat wil zeggen hij won er 31, een gevecht eindigde in een No-Contest en een gevecht werd ”verloren”.

Tsuyoshi Kohsaka heeft dan weliswaar een win op zijn record staan tegen Fedor, maar dit kwam via een onopzettelijk illegale elleboog. Dit zorgde voor een grote scheur boven het oog van Fedor. Omdat dit gevecht deel uit maakte van een toernooi, en Fedor met die scheur sowieso niet verder mocht werd Kohsaka uitgeroepen tot winnaar. Fedor verloor na die 33 voorgaande partijen liefst 3 partijen op rij. Fedor ging terug naar de landen waar het allemaal voor hem begon. Rusland en Japan. Sindsdien heeft Fedor weer een winstreak van 5 overwinningen tegen onder meer Pedro Rizzo, Satosh Ishii en Jeff Monson.

Na een afwezigheid van een jaar maakte Fedor dan eindelijk zijn comeback bij een Amerikaanse organisatie. Na het klinken van de bel was het aan de Rus om te openen met een low-kick. Enkele ogenlikken later sloegen beide mannen elkaar tegelijk naar de grond. Uiteindelijk was het oud UFC vechter Matt Mitrione die als eerst wist op te staan om het spel vervolgens te beëindigen.

De verwachtingen waren torenhoog. Veel fans zien een legende als Fedor niet graag verliezen. Wellicht zou het beter zijn voor Fedor om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Of hij zijn multi-fight contract beëindigd is nog onbekend. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »