breaking news

Irene Aldana vs. Bethe Correia ditmaal ingepland voor UFC 237 in Curitiba, Brazilië

February 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Irene Aldana vs. Bethe Correia ditmaal ingepland voor UFC 237 in Curitiba, Brazilië
UFC
0

De UFC heeft wederom het gevecht tussen Irene Aldana en Bethe Correia ingepland. Beide vrouwen werden al gelinkt aan elkaar tijdens het eerste evenement van 2017, toen moest Correia echter onder het mes. De UFC maakte vervolgens het gevecht wel officieel voor UFC 227 in Augustus 2018. Echter kreeg Correia destijds geen licentie om te vechten. Nu weet Combate te melden dat de partij opnieuw is ingepland en wel voor UFC 237 in Curitiba, Brazilië op 11 Mei 2019. Beide vrouwen treffen elkaar in de Arena da Baixada in de Bantamweight divisie.

Irene Aldana (MMA 9-4/UFC 2-2) wordt samen met Alexa Grasso gezien als dé toekomst van het MMA voor vrouwen in Mexico. Aldana werkte zich in Invicta FC op als een van de beste vechtsters in de Bantamweightklasse. In haar eerste twee gevechten voor de organisatie versloeg ze zowel Peggy Morgan als Colleen Schneider via Submission (RNC) in de eerste ronde. Genoeg reden voor Invicta FC om de Mexicaanse een titelgevecht aan te bieden tegen Tonya Evinger. Evinger won via TKO in de vierde ronde en verdedigde dus haar titel. Aldana kwam echter keihard terug en wist haar daarop volgende gevechten beiden te winnen via TKO in de eerste ronde. Jessamyn Duke en Faith van Duin werden verslagen. Eind 2016 werd ze opgepikt door de UFC, en maakte ze tijdens het voorlaatste evenement van 2016 in Sacramento haar debuut tegen Leslie Smith. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met Fight of the Night was Leslie Smith iets beter dan de Mexicaanse. Aldana verloor het gevecht via Unanimous Decision, en ging vervolgens op zoek naar eerherstel tegen Katlyn Chookagian. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York vochten beide vrouwen tegen elkaar. Chookagian won een zeer evenwichtig gevecht via Split Decision. Hierdoor was Aldana nog steeds op zoek naar haar eerste UFC overwinning in haar derde gevecht voor de organisatie. Tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 wist Aldana eindelijk die overwinning te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Talita Bernardo. Aldana zou het vervolgens opnemen tegen Bethe Correira tijdens UFC 227 in Augustus 2018. Echter werd Correia in verband met een blessure aan haar oog niet goedgekeurd om te mogen vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Aldana maakte vervolgens haar opwachting tegen Lucie Pudilova tijdens UFC 228. Via Split Decision won Aldana in een fantastische partij.

Embed from Getty Images

Bethe Correia (MMA 10-3-1/UFC 4-3-1) kwam als ongeslagen vechtster in 2013 de UFC binnen. Tijdens haar debuut versloeg ze via Split Decision Julie Kedzie. Vier maanden later won Correia opnieuw. Ditmaal werd Jessamyn Duke verslagen via Unanimous Decision waarna Correia de zogenoemde ”4 horsewomen” uitdaagde. Deze groep wordt gevormd door Ronda Rousey, Shayna Baszler, Marina Shafir en Jessamyn Duke. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vier maanden later het gevecht met Baszler werd gerealiseerd. Correia won via TKO in de tweede ronde en daagde Ronda Rousey uit. De UFC gaf hier gehoor aan waardoor een jaar later het gevecht tussen Correia en Rousey plaatsvond tijdens UFC 190 in Rio de Janeiro. Rousey had echter geen moeite met de Braziliaanse en sloeg Correia KO na ongeveer een halve minuut. Correia zou acht maanden later in April 2016 terugkeren om het op te nemen tegen Raquel Pennington. In een over en weer leuk gevecht wist Pennington uiteindelijk via Split Decision de winst naar zich toe te trekken. In September 2016 doorbrak Correia haar two-fight losing streak door Jessica Eye voor vijandig publiek via Split Decision te verrassen. In haar daarop volgende gevecht tegen Marion Reneau kon Correia niet echt overtuigen. Ze had het geluk dat Reneau dat ook niet kon en de partij eindigde in een Majority Draw. Correia kreeg vervolgens in Juni 2017 het Main Event gevecht tegen Holly Holm aangeboden tijdens UFC Singapore. In een matig gevecht wist Holm uit het niets een perfecte headkick te landen. De Amerikaanse finishte het gevecht met een harde stoot en won via KO. Correia onderging vervolgens een oogoperatie. De Braziliaanse zou op 4 Augustus 2018 tijdens UFC 227 terugkeren in de Octagon tegen Irene Aldana. Echter gaf de CSAC Correia geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »