breaking news

Irene Aldana maakt UFC debuut in Sacramento tegen Leslie Smith

November 11th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC maakte vandaag officieel bekend dat Irene Aldana een UFC contract heeft getekend. De Mexicaanse die overkomt van Invicta FC neemt het op tegen Leslie Smith op 17 December 2016 in het Golden 1 Center in Sacramento, Californië. Het gevecht zal plaatsvinden in de Women’s Bantamweight divisie.

Leslie Smith (MMA 8-7-1/UFC 2-3-0) vecht sinds 2014 voor de UFC. Smith kwam over van Invicta FC waar ze onder meer overwinningen behaalde tegen Raquel Pennington, Kaitlin Young en de huidige Invicta FC Flyweight Kampioene Jennifer Maia. In de UFC gaat het Smith nog niet echt voor de wind. Zo wist ze van haar vijf partijen er maar twee te winnen. Jessamyn Duke en Rin Nakai werden verslagen. Verloren werd er tegen Sarah Kaufman, Jessica Eye en Cris Cyborg. De partijen tegen Jessica Eye en Cris Cyborg zullen de meeste fans nog het meest op het netvlies staan. Eye versloeg Smith via TKO (Doctor Stoppage) in de tweede ronde. Het oor van Smith bungelde los van haar hoofd. Smith was wel de enige vrouw die het aandurfde met Cris Cyborg op Catchweight (140 lbs) de Octagon in te stappen. Cyborg won via TKO in de eerste ronde.

Irene Aldana (MMA 7-2/UFC 0-0) wordt samen met Alexa Grasso gezien als dé toekomst van het MMA voor vrouwen in Mexico. Aldana werkte zich in Invicta FC op als een van de beste vechtsters in de Bantamweightklasse. In haar eerste twee gevechten voor de organisatie versloeg ze zowel Peggy Morgan als Colleen Schneider via Submission (RNC) in de eerste ronde. Genoeg reden voor Invicta FC om de Mexicaanse een titelgevecht aan te bieden tegen Tonya Evinger. Evinger won via TKO in de vierde ronde en verdedigde dus haar titel. Aldana kwam echter keihard terug en wist haar daarop volgende gevechten beiden te winnen via TKO in de eerste ronde. Jessamyn Duke en Faith van Duin werden verslagen. Nu is ze dus opgepikt door de UFC en zal ze in December haar debuut maken voor de organisatie.

pixlr_20161108035827644

Leave a Reply

Translate »