breaking news

Ion Cutelaba vs. Khalil Rountree Jr. officieel bevestigd voor UFC Kopenhagen

July 12th, 2019 | by Marcel Dorff
Ion Cutelaba vs. Khalil Rountree Jr. officieel bevestigd voor UFC Kopenhagen
UFC
0

Een Light-Heavyweightclash tussen de Moldaviër Ion Cutelaba en de Amerikaan Khalil Rountree Jr. is officieel bevestigd voor UFC Fight Night 160 in Kopenhagen, Denemarken. Beide vechters treffen elkaar op 28 September 2019 in de Octagon van de Royal Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card.

Ion Cuțelaba (MMA 14-4-0-1/UFC 3-3-0-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Vervolgens zou Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kon vechten in verband met een blessure. Echter werd Cutelaba door een potentiële USADA overtreding van de partij gehaald en werd zes maanden geschorst. Die schorsing was in Juli 2018 voorbij. Hierdoor kon Cutelaba vechten tijdens UFC Calgary tegen Gadzhimurad Antigulov. Antigulov was uitgeput na vier minuten waarna Cutelaba via TKO wist te winnen. Cutelaba zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Helaas blesseerde de Moldaviër zich en moest hij zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht tegen Glover Teixeira. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Cutelaba begon sterk, maar kon niet voorkomen dat Teixeira hem in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission wist te finishen.

Embed from Getty Images

Khalil Rountree Jr. (MMA 8-3-0-1/UFC 4-3-0-1) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision. Ook tijdens zijn tweede officiële gevecht voor de UFC kon Rountree zijn stempel niet drukken. Nieuwkomer Tyson Pedro wist de achilleshiel van Rountree te vinden en finishte de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Begin 2017 nam Rountree het op tegen Daniel Jolly. Rountree kon eindelijk zijn sterke standup game laten zien, en versloeg Jolly binnen 40 seconden via KO. Rountree wist vervolgens de favoriete en ongeslagen Paul Craig voor zijn eigen Schotse publiek via KO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor pakte Rountree een winstreak van twee gevechten. Vervolgens zou hij tegen Gökhan Saki vechten, echter raakte Saki geblesseerd waardoor Rountree te maken kreeg met de Pool Michal Oleksiejczuk. Rountree verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter is het gevecht inmiddels omgezet naar een No Contest nadat Oleksiejczuk werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Rountree werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC 226 tegen Gökhan Saki. Rountree imponeerde en won het gevecht in de eerste ronde via KO. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Vervolgens nam Rountree het op tegen UFC nieuwkomer Johnny Walker tijdens UFC Buenos Aires in November 2018. Rountree ging zwaar KO in de eerste ronde door de harde elleboog naar het hoofd door de Braziliaan. Rountree zou echter sterk terugkeren in April 2019 tijdens UFC 236 in Atlanta. Rountree versloeg Eryk Anders na hem meerdere malen knockdown geslagen te hebben via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »